Aquest cap de setmana passat semblava que la tardor s’havia instal·lat a Barcelona

i es podia fer el canvi d’armari, però no és així. Tot i que és tardor, durant aquest dies es pot veure gent amb xancletes i d’altres amb botes; gent amb màniga curta o amb jaqueta.

Els mapes del temps indiquen l’apropament d’una massa d’aire força càlida a les capes altes de l’atmosfera, procedent del nord del continent africà, que facilitarà l’ascens dels termòmetres, sobretot el proper dimecres. Aquest dilluns els valors màxims de temperatura podran arribar als 22-23ºC a Barcelona, però dimecres superaran els 25ºC. La nit del proper dimecres es preveu especialment càlida, amb temperatures que no baixaran més avall dels 19 o 20ºC.

A partir de llavors les temperatures es mantindran estables durant tota la resta de setmana, amb valors màxims propers als 23ºC i mínims d’entorn dels 17ºC.

Amb aquestes previsions meteorològiques, és millor no desar gaire la roba d’entre temps o fins i tot algunes camisetes de màniga curta. Els que ja dormen amb funda nòrdica, de ben segur que l’hauran de treure durant les properes jornades.

L’any passat i sobretot el 2011 també van ser anys amb un octubre força calorós.