Els nous propietaris d’El Ingenio han organitzat una festa per celebrar que aquest establiment de 1838 continuarà obert. Des de primera hora de la tarda d’aquest dimarts s’hi acostat gent, compradors i curiosos que han volgut comprovar que la botiga es manté igual, amb les figures de cartró-pedra, els articles de circ, les disfresses de Carnaval i les bromes. L’objectiu dels propietaris és continuar venent tots aquests productes, però també oferir-ne de nous per adaptar-se a les necessitats de cada moment. A dins de la botiga s’hi han aplegat desenes de persones, i a les set del vespre, ha començat una cercavila de capgrossos, que ha anat des del carrer d’en Rauric, al Gòtic, fins al teatre-museu d’El Rei de la Màgia, al carrer de Jonqueres.

El Ingenio no ha tancat cap dia des que va canviar d’amos, i les petites reformes les han fet sempre amb les portes obertes. Va ser a l’agost quan es va fer públic que els responsables d’El Rei de la Màgia es quedaven amb l’establiment, però no ha estat fins a aquest dimarts que han volgut fer-ho oficial. S’inicia, així, una nova etapa amb l’esperit de sempre. Un dels aspectes més destacats d’aquesta botiga, a banda de l’ampli ventall de productes, és l’obrador. Un taller, situat a dins de la botiga, on es fan tot tipus de creacions de gegants i capgrossos, majoritàriament per a pobles i ciutats catalanes i que es poden veure durant les festes majors. També atenen peticions de particulars. Un aspecte que precisament ara es vol potenciar.

La botiga, que data de 1838, s’ha de mantenir tal com està, ja que està classificada en el catàleg del pla especial de protecció de comerços emblemàtics com a establiment de gran interès. A partir d’ara El Ingenió estarà obert de dilluns a dissabte des de dos quarts d’11 fins a les 20 h.