Les antigues Casernes de Sant Andreu podrien deixar de ser la seu de l'Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona en els propers mesos. L'Ajuntament ha instat el Consorci LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "Aquesta sessió és una sessió en precari, en què es fan desfilades militars de l'Hermandad de Legionarios, que és completament aliè a les dinàmiques..." Uns veïns que ja s'hi han manifestat en contra en altres ocasions i que, a banda de parlar-ne amb el consistori, han reclamat que acabés l'activitat dels legionaris a través de la síndica de Barcelona. Han rebut la notícia, doncs, amb molts bons ulls. SANTI SERRA, president de l'AV Sant Andreu de Palomar "Aquesta notícia és esperançadora després de tants anys. / El que s'ha de tenir en compte és que hi ha unes necessitats al barri que són uns equipaments on hi ha el lloc dels legionaris i axò és urgentíssim. Lluitarem fins que no siguin aquí, ni repeteixo, aquí ni enlloc." "A la parcel·la de 5.000 m2 on hi ha la seu dels legionaris hi ha planificada la construcció d'equipaments pel barri com, per exemple, un centre cívic, una llar d'infants o un centre per a gent gran." BTV ha pogut parlar amb els responsables de l'Hermandad i asseguren que estan tranquils perquè, segons ells, la llei els empara per continuar al terreny fins que no es triri endavant la construcció dels equipaments socials. La decisió d'expulsar els legionaris s'estudiarà en el ple del Consorci de la Zona Franca que se celebrarà al juny.

Serra ha afegit que el que s’ha de tenir en compte és que hi ha unes necessitats al barri que són uns equipaments on hi ha el lloc dels legionaris i “això és urgentíssim”. Aquest dimarts, l‘Ajuntament va anunciar que instarà el Consorci de la Zona Franca, entitat gestora de l’espai, que cancel·li la cessió lliure a l’Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, vigent des de 2013, quan el consorci va comprar els terrenys al Ministeri de Defensa.

La regidora del districte de Sant Andreu, Laia Ortiz, no vol que se’ls renovi el contracte del lloguer perquè l’associació, diu, fa exaltació explícita del militarisme. A la parcel·la de 5.000 metres quadrats, on hi ha la seu dels legionaris, hi ha planificada la construcció d’equipaments per al barri com, per exemple, un centre cívic, una llar d’infants o un centre per a gent gran.

BTV ha pogut parlar amb els responsables de la germandat i asseguren que estan tranquils perquè, segons ells, la llei els empara per continuar al terreny fins que no es tiri endavant la construcció dels equipaments socials. La decisió d’expulsar els legionaris s’estudiarà en el ple del Consorci de la Zona Franca que se celebrarà al juny.