Fa 10 anys d’aquestes imatges. Era la inauguració de la Biblioteca Jaume Fuster, la biblioteca de referència del districte de Gràcia. Aquest equipament té un fons de 100.000 llibres i un espai de més de 5.000 metres quadrats. L’edifici de l’arquitecte Josep Llinàs va obrir el 13 de novembre de 2005 per primera vegada al públic. CARME GALVE, directora de la Biblioteca Jaume Fuster “És la biblioteca de Barcelona que té més usuaris. A mesura que hem anat oferint un projecte d’activitats culturals, els projectes d’alfabetització informacional, ha fet que se’ns conegui més enllà de les fronteres de Gràcia i que adoptem aquest paper com de centralitat, malgrat que no ho som, però si tenim una projecció de ciutat.” La situació geogràfica de la biblioteca també ha influït en què sigui un dels equipaments centrals de la ciutat. Més de mig miler d’usuaris durant l’any passat i 1.800 visites per dia consoliden el projecte. Ara, per celebrar els 10 anys, volen donar un tomb a l’especialització en viatges. CARME GALVE, directora de la Biblioteca Jaume Fuster “De vegades quan ens tornen una guia de Vietnam trobem tiquets de vols o tiquets d’hotels i ens agradaria treballar que la gent ens expliqui on ha portat les guies de viatge.” La idea és que els usuaris fotografiïn les guies a diverses destinacions del món. Aquest és un dels projectes del desè aniversari que se sumarà a moltes altres activitats que comencen aquest cap de setmana.

Durant l’any passat van passar 634.000 usuaris per l’equipament, amb una mitjana de 1.800 per dia. Segons la directora de la Biblioteca Jaume Fuster, Carme Galve, la ubicació de nexe de territoris i les activitats culturals que s’hi duen a terme han fet que funcioni com un equipament central de ciutat, traspassant els límits de Gràcia.

Per celebrar el desè aniversari la biblioteca ha preparat diferents activitats. D’una banda, actes de caire literari, que se sumen a la programació d’homenatge a Jesús Moncada en els 10 anys de la seva mort, i de l’altra activitats lúdiques, com narracions de contes o jocs.

A més a més, la biblioteca també prepara un vídeo o un projecte amb les guies de viatge com a protagonistes. De fet, la Jaume Fuster està especialitzada en viatges i vol aprofitar l’efemèride per treballar aquesta vessant d’una manera més vivencial, a través de fotografies que mostrin per quins països han passat les guies.