Només entrar al taller de musicoteràpia es dóna la benvinguda a cada nen amb una cançó. NICOLETTA VALENTE, musicoterapeuta "En ese momento trabajamos su ser protagonista. Todo el mundo le saluda, a este niño o niña con su nombre y también a su papá, mamá, abuelo... trabajamos su autoestima para romper el hielo." La musicoteràpia és una teràpia creativa que utilitza la música per generar beneficis en la persona. Es fa servir en diversos àmbits, com el de la psiquiatria i la discapacitat, però també en nadons i nens de fins a tres anys. En aquest cas, l'objectiu és donar suport en al seu desenvolupament. Es potencia l'aprenentatge del llenguatge, la psicomotricitat i es facilita l'expressió d'emocions. "Cositas que tienen que ver con la música pero el fin no es ése. El fin es que a través de la música o el lenguaje musical podamos apoyarnos en la expresión de las emociones. En la expresión corporal." JOSEFA MUÑOZ "No hay quién la saque de aquí, se va llorando muchos días." L'activitat està a oberta a tots els usuaris de la Ludoteca La Tardor i es fa un cop al mes. Les famílies es poden incorporar en el moment que ho vulguin.

Segons la terapeuta Nicoletta Valente, l’objectiu no és aprendre música, sinó que sigui el mitjà perquè el nen aprengui altres coses com comunicar-se o expressar-se lliurement. A més, la musicoteràpia s’ha aplicat en persones afectades de trastorns físics o mentals per afavorir el seu benestar.

La musicoteràpia es va començar a estudiar com a disciplina al segle XX i no va ser fins a meitat d’aquest segle quan van començar a aparèixer els estudis reglats i escoles d’aquesta teràpia.