El carrer de Trias i Giró acaba aquí, a la cantonada amb el carrer de Joan Obiols. Els veïns fa anys que demanen que es perllongui i que arribi fins al carrer de John M. Keynes. D'aquesta manera, diuen, no farien tanta volta per arribar, per exemple, a la Diagonal. ANTONI BAU, arquitecte i veí "El problema és que hi ha molta gent gran, i han de fer una volta considerable per anar al metro, a sobre amb pendent, i no cal: si s'obrís el carrer tot estaria solucionat." L'obertura, a més, està prevista dins el Pla General Metropolità. El districte de les Corts reconeix que fins ara no hi havia urgència en executar la prolongació perquè es tracta d'un carrer secundari. Això sí, el govern assegura que per donar-li un impuls caldrà incloure el projecte dins el Pla d'Actuació del Districte, que es troba en fase de debat amb els veïns i les entitats de la zona. El principal problema de l'ampliació és que ha de passar per sobre d'uns terrenys de la Universitat de Barcelona i s'hauria d'enderrocar un edifici annex. A canvi, segons el districte, la UB obtindria permís per edificar en un altre espai. Des de la universitat tenen clar com volen que es faci aquest intercanvi. JOSEP VILALTA, relacions locals de la Universitat de Barcelona "Augmentaríem la facultat en aquest frontal de Keynes i, en aquesta zona que és nostra, de la UB, podríem negociar amb l'Ajuntament i cedir-lo perquè és convertís en un vial." En cas de fer-se la prolongació tal com està prevista al PGM, el carrer de Trias i Giró estaria també obert al trànsit rodat. Unes obres que superarien les expectatives del veïns, que fins ara només demanaven que s'obrís per als vianants.

Segons el districte de les Corts, el carrer de Trias i Giró no s’ha allargat fins ara perquè, tot i que el pla urbanístic ho preveia, mai no s’havia considerat urgent. El projecte podria rebre un impuls si s’inclogués dins les prioritats del Pla d’Actuació del Districte per a aquest mandat municipal, que ara es troba en fase de debat amb els veïns i les entitats del barri.

Els veïns fa anys que demanen que el carrer de Trias i Giró, que ara acaba a la cantonada amb el de Joan Obiols, es prolongui fins al carrer de John M. Keynes. Així no haurien de fer tanta volta per arribar, per exemple, a la Diagonal. Hi ha gent gran a qui li costa fer la volta a tota la Facultat d’Economia i Empresa de la UB per uns carrers que, a més, fan pendent. Per això reivindiquen almenys un pas de vianants a través del recinte. Tot i que, si s’obrís el carrer, també hi podria passar el trànsit rodat.

La dificultat a superar és que els terrenys a reurbanitzar són de la Universitat de Barcelona. De fet, per obrir el carrer s’hauria d’enderrocar un edifici annex de la Facultat d’Economia. Però aquest entrebanc podria resoldre’s atorgant a la universitat el permís per construir en un altre espai, a canvi d’enderrocar l’edifici. La UB s’ha mostrat decidida a col·laborar-hi i proposarà a l’Ajuntament ampliar la Facultat d’Economia i Empresa per la banda del carrer de John M. Keynes, per compensar la pèrdua de sòl que assumirien en cedir l’espai per obrir el carrer.