Aquest és l’himne de La Pessigolla. Es tracta de l’única colla amb una cançó pròpia, i quan comença a sonar, significa que baixa la bandera. TOMÀS ROSADO, compositor de l’himne de la Colla la Pessigolla “Li vaig posar una lletra adient que parla de la història de Sant Medir, de la nostra colla, de les emocions, i em va sortir l’himne i mira des de fa, no sé, 15 anys, que l’anem cantant. ‘Corre, corre, tira un caramel, fa il·lusió, dóna’m, dóna’m ara un caramel, té un piló’.” Així comença la jornada per a aquesta colla fundada l’any 1981. Des del primer dia els romeus només van a cavall. La Pessigolla ha optat per no portar camions a la cavalcada, i així mantenir l’esperit tradicional de la festa. JOSEP MIQUEL ORDÓÑEZ, president de la Colla la Pessigolla “El cavall i el brec què comport? Comporta que és una festa cara i això l’encareix més, perquè un camió és més barat i un brec és més car, llavors és l’esforç que tenim aquesta colla per mantenir-nos.” Alguns romeus, com la Rosa, ja no surten amb els carros o els cavalls, però viuen la festa com el primer dia. ROSA CHICHARRO, antiga romeva de la Colla la Pessigolla “Un bon any em va agafar molta por, però a partir de llavors, cada dia 3 de març, jo estic aquí, els segueixo per tots els carrers de Gràcia i quan van a buscar la bandera és l’emoció.” Aquest any, La Pessigolla ha reunit 24 romeus i romeves. Expliquen, però, que cada cop és més difícil el relleu generacional. Tot i això, els veterans de la colla estan convençuts que la tendència es capgirarà i cada 3 de març hi haurà interessats a participar en la festa.

L’únic himne propi d’una colla de Sant Medir el té la Colla la Pessigolla. El va compondre un romeu de la colla, en Tomàs Rosado, que va buscar una música tradicional i una lletra que reflectís tota la simbologia i emoció de la festa. Des de fa 15 anys, la Pessigolla el canta en baixar la bandera, i el toca la banda durant la cavalcada o en celebracions.

Però l’himne no és l’única cosa que fa diferent aquesta colla. És l’única que ha optat per anar a la romeria i la cavalcada de Sant Medir sense camions. Ho fan a cavall i en brecs. Asseguren que és més costós econòmicament, però que així es manté la tradició de la festa de Sant Medir.

Aquest any són 24 els romeus i romeves de la Pessigolla que participen en la cavalcada. Expliquen que cada cop hi ha menys gent jove que se sumi a la diada, però esperen que a poc a poc les noves generacions s’hi involucrin i els agafin el relleu.