D'aquí a unes setmanes l'Oriol Romaní tocarà el clarinet dalt d'aquest escenari amb tota la seva banda. Són un dels grups convidats al cicle de jazz d'estiu del Centre Cívic Can Deu. El cicle fa més de 20 anys que es programa al barri. Es fa a l'interior de l'equipament durant els mesos d'hivern, i a l'exterior durant l'estiu. Als jardins hi caben fins a 300 persones i hi poden tocar bandes més nombroses. MARTA CÓRCOLES, directora del Centre Cívic Can Deu "Fem propostes més grans quant al conjunt el grup. Busquem músiques que siguin més festives i que estiguin obertes a tothom. Nosaltres el que volem és sortir i que es reconegui el cicle a la ciutat i ho estem aconseguint perquè cada vegada ve més gent de fora." Si al cicle d'hivern el protagonista és el piano i la música intimista a l'estiu ho és el jazz dels anys 50 amb origen a Nova Orleans. ORIOL ROMANÍ, músic "És que el jazz és música de ball. Jo de vegades els ho dic a la gent, que si algú vol ballar que balli. I, de vegades, la gent es talla i no ho fa i, de vegades, hi ha gent que sí. I per als músics és molt bonic. Sembla que llavors toques una mica diferent." El Centre Cívic Can Deu està especialitzat en música jazz i el cicle de música és només una de les moltes activitats que s'hi organitzen. Durant tot l'any fan tallers i cursos i tenen oberts programes de suport a la creació amb joves músics de jazz. És el cas de l'Ari Ann Wire que, a més, presentarà en concert el seu nou disc 'Midnight songs'. Els concerts ja estan en marxa i són cada dijous al vespre. El preu són cinc euros i, a diferència del cicle d'hivern, se serveixen menjars i begudes durant tot el concert.

A diferència del cicle de jazz de l’hivern, la programació d’estiu es fa al jardí del centre cívic i l’estil de música és més festiu i hi toquen bandes més grans. A més, durant els concerts se serveix beguda i menjar.

Les bandes programades per a l’edició d’enguany són Jazz de Copes, Acoustic Guiri, Dixietcat Street Band, Jazz Sisters, Ari Ann Wire, Romaní – Robles New Orleans Hot Jazz Cats i Bumpy Roof Band. Els concerts es faran fins al 23 de juliol, valen cinc euros i hi ha disponible servei de bar.