La masia de Can Castelló es va construir a finals del segle XVI. Llavors es coneixia com Can Galvany fins que, a través d'un matrimoni entre les dues famílies, es va convertir en Can Castelló. Era una explotació agrícola molt extensa en què, sobretot, es conreava blat. De la masia original, en queda poc perquè s'hi va fer una reforma d'estil modernista durant el segle XIX. S'hi pot veure, encara, el menjador principal amb un artesanat de fusta al sostre molt característic de l'època. PATRÍCIA FÁBREGAS, directora del Centre Cívic Can Castelló "També hi havia una capella en entrar a mà dreta, hi havia una capella que estava oberta al públic els diumenges i hi havia una petita sagristia i feien missa i podia venir la gent del barri." Amb l'adhesió de Sant Gervasi de Cassoles a Barcelona i la construcció del tren de Sarrià, en aquesta zona hi va haver una explosió demogràfica que els propietaris de Can Castelló van aprofitar. Van parcel·lar la finca i la van urbanitzar. PATRÍCIA FÁBREGAS, directora del Centre Cívic Can Castelló "Va fer els carrers i els va anomenar, era un gran amant dels clàssics, i els va posar noms de diferents filòsofs: el carrer de Descartes, el carrer de Plató, la plaça d'Adrià... I continuen, encara, dient-se així, d'aquesta manera." Durant la Guerra Civil la família Castelló va marxar de la ciutat i la finca va ser ocupada. PATRÍCIA FÁBREGAS, directora del Centre Cívic Can Castelló "La casa va estar ocupada, diuen, que per la FAI, diuen també, no està confirmat, que la Pasionaria va estar vivint aquí una època i les golfes de la casa, a la segona planta, les utilitzaven com a mirador dels bombardejos que feien a la ciutat." Després de la guerra la família Castelló va tornar a viure-hi durant uns anys fins que tota la finca va ser qualificada com a zona verda i l'Ajuntament es va convertir en el nou propietari. Tota la documentació recollida sobre Can Castelló és fruit d'una feina de recuperació de la memòria històrica portada a terme per l'equip de gestió del centre cívic.

L’equip que gestiona el Centre Cívic Can Castelló es va adonar que no sabia gaire sobre la casa que ocupaven, al barri de Sant Gervasi – Galvany. Per això, fa uns mesos van iniciar una recerca per documentar la història de la casa, saber qui hi havia viscut i com va arribar a convertir-se en un centre cívic. Una feina de recuperació de la memòria històrica per tal de conservar-la i que els veïns coneguin la història del seu barri.

És conegut, per exemple, que la masia de Can Castelló es va construir a finals del segle XVI. Llavors es coneixia com Can Galvany fins que, a través d’un matrimoni entre les dues famílies, es va convertir en Can Castelló. Era una explotació agrícola molt extensa en què, sobretot, es conreava blat. De la masia original, en queda poc perquè s’hi va fer una reforma d’estil modernista durant el segle XIX. S’hi pot veure, encara, el menjador principal amb un artesanat de fusta al sostre molt característic de l’època. Amb l’adhesió de Sant Gervasi de Cassoles a Barcelona i la construcció del tren de Sarrià, en aquesta zona hi va haver una explosió demogràfica que els propietaris de Can Castelló van aprofitar. Van parcel·lar la finca i la van urbanitzar. Durant la Guerra Civil la família propietària va marxar de la ciutat i l’edifici es va ocupar, probablement, per membres de la FAI i tot i que no està confirmat es creu que hi va arribar a residir la Pasionaria. Acabat el conflicte bèl·lic, els Castelló va tornar a viure-hi durant uns anys fins que tots els terrenys, inclòs l’edifici, van ser qualificats com a zona verda i l’Ajuntament es va convertir en el nou propietari.