El nou Centre Cívic Baró de Viver és ja una realitat. Comparteix equipament amb l'espai per a gent gran del barri en un edifici de planta baixa de 1.600 metres quadrats. Hi ha una sala d'actes, sales de tallers, de reunions, espais d'exposicions, un espai per fer exercici físic, cuina i sala d'informàtica. De moment, ja hi ha una cinquantena d'activitats programades. PATRICIA GARRIDO, dinamitzadora del centre ''Hi ha tallers d'espectacles de carrer infantils, un projecte de flamenc de butxaca. Fem residències per a artistes professionals i, a canvi, ells fan una actuació aquí. La sala d'actes està condicionada per fer activitats de circ i volem que es converteixi en un punt de referència a la ciutat tant de circ amateur com professional.'' BEATRIZ LIEBE, directora del CC Baró de Viver ''Fem una proposta d'equipament pròpies d'un equipament cultural i social però volem que els veïns ens facin arribar les seves propostes.'' Aquest barri de la franja del Besòs de 2.500 habitants estrena el primer equipament a Catalunya amb certificat Leed que reconeix l'ús eficient de l'energia. Té una coberta vegetal que recull i filtra l'aigua de la pluja, plaques de llum fotovoltaica i molta llum natural. Els veïns afirmen que aquest equipament dignifica el barri. OSCAR SIMÓN, president de l'AV Pi i Margall de Baró de Viver ''Vendrán i verán que es una cosa distinta a lo que llevan viendo siempre. Que habrá actividades, promocionarán cosas. Les informarán de cosas, tendrán ganas de venir a un sitio nuevo diferente del antiguo que era más pequeño. Creo que ayuda al barrio.'' CARMEN PICON LOPEZ, veïna ''Muy bonito, precioso. Ahora hace falta que lo cuidemos entre todos. Lo de bailar zumba y lo de hacer cocina me gusta. Ya he pedido el catálogo para ver si me apunto.'' Davant del nou equipament s'ha urbanitzat una gran plaça de més de 6.000 m2 on es combinen les zones esportives i de lleure. Una escultura anomenada 'El pont de les maletes', que va ser escollida pels veïns a finals de l'any passat decora l'espai.

El nou Centre Cívic Baró de Viver té una coberta vegetal que recull i filtra l’aigua de la pluja, plaques de llum fotovoltaica i molta llum natural. A l’edifici, de planta baixa, hi ha una sala d’actes, sales de tallers, de reunions, espais d’exposicions, un espai per fer exercici físic, cuina i sala d’informàtica.

L’entorn del nou equipament també s’ha reurbanitzat i s’hi ha construït una plaça de 6.033 metres quadrats que disposa de zones de joc infantil, zona verda, circuit d’esports per a joves i gent gran i vuit pistes de petanca. El cost d’aquesta actuació ha estat de gairebé 1,7 milions d’euros. El nou centre cívic està gestionat per l’empresa Puça Espectacles que, fins al juny, ja hi ha programat una cinquantena d’activitats.