“Representar els Castellers de Barcelona és un repte molt important i dirigir la seva progressió els propers dos anys també.” “M’ho van proposar, podia comptar amb la gent que ha portat la colla fins ara i també vaig veure la gent jove molt engrescada i amb ganes de fer coses. Això va ser el que em va decidir a donar el pas definitiu.” “Aquesta plaça és molt especial per mi perquè m’he criat aquí al barri del Clot i, a part, també és molt significativa per la colla. És on portem els castells màxims, és una plaça talismà també.” “Vaig entrar als Castellers de Barcelona l’any 2003. Els primers anys vaig ocupar posicions a la pinya, de tap, de ganso, vaig fer algun pilar a baixos i després ja em vaig centrar en la canalla.” “M’ha aportat molta experiència el fet d’haver estat cap de canalla. Has de cuidar molt els petits detalls, has d’estar pendent de moltes coses. No només a nivell tècnic sinó també a nivell emocional i jo crec que podré aprofitar moltes coses per ser cap de colla ara tot i que també n’hi ha moltes que encara he d’aprendre.” “Trobem fins i tot una placa de l’11 de novembre del 2012 que va ser el primer cop que vam fer un castell de nou en aquesta plaça.” “M’agradaria, quan passin aquests dos anys, haver aconseguit l’objectiu principal que és consolidar els castells de nou i, sobretot, haver crescut en massa social. Si aconseguim això ja serà un èxit a nivell de colla.”

Li ho van proposar i no va dubtar a presentar candidatura veient que tenia el suport del sector més experimentat de l’entitat i que també podia comptar amb la gent jove que -assegura- tindrà més protagonisme en el futur. Ha obtingut 75 vots a favor, cap en contra i un en blanc a l’assemblea general ordinària que ha celebrat la colla castellera per designar-la com a nova cap.

La plaça de Valentí Almirall, on s’ubica la seu del districte de Sant Martí, és un indret especial per a Meritxell Mañané. A part de ser un espai emblemàtic del barri que l’ha vist créixer, el Clot, ha estat l’escenari de jornades històriques per als Castellers de Barcelona que ara capitaneja. L’any 2008 hi van carregar per primera vegada el 4 de 8 amb agulla i el 2012, el 3 de 9, el primer d’aquesta categoria que es feia en aquest emplaçament.