El nou Casal de Gent Gran Municipal de Sant Genís s’ubicarà a la plaça de Meguidó. En uns terrenys a tocar de l’avinguda d’en Jordà i el Centre Cívic Casa Groga. Tindrà dues plantes i uns 700 metres quadrats de superfície. Es tracta d’un equipament molt reclamat pel barri. XAVIER CIVIT, AV Sant Genís dels Agudells “El 28 % de la nostra població és major de 65 anys i al voltant de l’11 % és major de 80 anys. Som el segon barri de Barcelona amb la població més envellida i era un equipament molt necessari.” L’associació de veïns ha participat en l’elaboració del projecte i els membres més veterans continuaran treballant com a voluntaris en l’equipament a partir de l’any vinent. Ara, de fet, ja organitzen activitats per a gent gran en altres espais de Sant Genís. CONSUELO GONZÁLEZ, vocalia de gent gran de l’AV Sant Genís dels Agudells “Que se entusiasmen i que vayan viniendo al casal. Aportará de todo, gimnasia por las mañanas, talleres de memoria, de costura, talleres de lo que nosotros vemos que hay en todos los casales.” Les obres tenen un pressupost de poc més d’un milió d’euros i han de finalitzar al mes de març, amb la previsió d’obrir l’equipament a l’abril.

Els veïns de Sant Genís dels Agudells celebren l’inici de les obres de construcció de l’edifici que acollirà el casal de gent gran municipal. Des de fa anys reclamaven aquest equipament que encara no hi havia al barri, un dels més envellits de la ciutat. La previsió és que el casal pugui obrir l’abril de 2017.

El casal de gent gran és un equipament molt reivindicat pels veïns de Sant Genís, un dels barris més envellits de la ciutat. Des de l’associació de veïns fa temps que organitzen activitats per a la tercera edat en diversos espais de la zona. Ara, fan una crida a les persones grans del barri perquè aprofitin el futur equipament.

El nou Casal de Gent Gran Municipal de Sant Genís tindrà dues plantes i una superfície total de 728,7 metres quadrats. S’ubicarà la plaça de Meguidó, al costat dels Jardins de Manuel Jiménez Arnalot, entre l’avinguda del Jordà i els carrers de Lledoner i Naïm.

Els treballs tenen un pressupost d’1.098.100 euros i una durada prevista de vuit mesos. Han de finalitzar, per tant, el proper mes de març. Després s’haurà d’equipar l’espai per adequar-lo als usos previstos, així que l’Ajuntament calcula que obrirà durant l’abril de 2017. De moment, la primera fase de les obres se centra en la construcció dels mòduls de l’estructura de l’immoble. Després de l’estiu començarà l’actuació sobre el terreny.