Avui els més petits d’aquest casal han fet un collage del drac del Parc Güell que, suposadament, s’ha perdut i a través de diferents treballs manuals l’acabaran trobant. NOAH “Estem fent trossos del drac perquè l’estem buscant.” NIL “Hem fet un trencadís, tots, del Gaudí, amb papers i gomets.” És l’última setmana abans que els infants tornin a l’escola i algunes famílies encara aprofiten els casals d’estiu. Als Lluïsos de Gràcia van començar a finals de juny treballant elements de la cultura popular del barri i la ciutat. MARC HOSTA, coordinador del casal d’estiu dels Lluïsos de Gràcia “Ens dóna la possibilitat de poder fer xarxa amb el barri, que al barri sobretot ja existeix molta d’aquesta tradició cultural amb diverses colles, diverses coses i ens podia establir una mica aquests lligams i que els mateixos infants del barri i joves poguessin tenir aquestes xarxes.” MARTÍ “Ens van ensenyar a fer castells i vam pujar a fer castells.” TAHTO “M’ha agradat molt anar a veure els gegants a un altre lloc perquè sempre he anat a la plaça de la Vila.” Ara, en la recta final del casal, s’han centrat més en l’arquitectura de Barcelona, com el drac de Gaudí. També han esculpit la Sagrada Família o l’estàtua de Colom.

A l’entitat dels Lluïsos de Gràcia ja fa anys que fan un casal d’estiu en què l’eix principal és la cultura popular. Segons explica el seu coordinador, Marc Hosta, és una manera d’apropar els més petits a un dels trets més característics del barri: “Ens dóna la possibilitat de poder fer xarxa amb el barri, en què ja existeix molta d’aquesta tradició cultural amb diverses colles, diverses coses i ens podia establir una mica aquests lligams i que els mateixos infants del barri i joves poguessin tenir aquestes xarxes.”

Durant aquestes vacances, la seixantena de nens i nenes i joves que s’han apuntat al casal han pogut veure de ben a prop els gegants de la Vila o el Drac de Gràcia. També han rebut la visita d’una colla bastonera i han anat al local d’assaig dels de la camisa blava on els castellers de la Vila els han ensenyat algunes tècniques. També han conegut l’imaginari festiu de la ciutat, a la Casa dels Entremesos i han participat de les festes de Gràcia ajudant a preparar els guarniments.

Ara el casal d’estiu de Lluïsos es troba en la seva última setmana. Per cloure’l s’han centrat en la ciutat de Barcelona i en alguns dels elements arquitectònics que la caracteritzen. És el cas del drac del Parc Güell. Per això han preparat un joc, a partir del qual els infants han de fer diverses activitats per trobar-lo, que hipotèticament, ha desaparegut.