El Casal de Barri de Verdun recupera espai després del trasllat del Centre Obert Muntanyès. Fins ara l’esplai del Pare Manel feia servir el casal provisionalment fins a les set del vespre. I per això, els 300 usuaris del casal només hi podien fer activitats entre les set i les 10 de la nit. Ara, podran tornar a utilitzar l'espai tot el dia. MARIA LLUÏSA SERRALTA, AV Verdum “Van venir per dos anys, que era el que havien de durar les obres. Han passat quatre. Han passat quatre anys... Estan fent una feina bona i interessant però, és clar, allò és un casal. L’objectiu és que sigui matí i tarda. Matí i tarda. El que anirà a dintre, és el que hem de treballar.” La idea és crear una plataforma d’entitats i decidir els usos i activitats per a l’equipament. L’associació de veïns ha gestionat sempre el Casal de Barri sense cap subvenció. En aquesta segona etapa volen tenir finançament municipal. MARIA LLUÏSA SERRALTA, AV Verdum “Hi ha sigut un esforç molt gran per part de l’associació que ens vam quedar sense diners, que vam estar en números vermells inclús, però bé, s’ha tirat endavant, que era l’objectiu, no perdre-ho.” L'any vinent el Casal de Barri de Verdun es refundarà. Veïns, entitats i Ajuntament debatran, en els propers mesos, el projecte que s'hi farà.

Tot i la bona sintonia entre totes dues entitats, el fet de compartir espais ha limitat l’ús de l’equipament com a casal, que s’ha vist restringit a la franja horària de 19 a 22 h i, per tant, van haver de limitar o eliminar part de l’activitat.  Ara, però, l’obertura del Centre Obert Muntanyès, el nou espai de la Fundació Pare Manel, tornarà a permetre que el Casal de Barri de Verdun pugui ampliar horaris. I l’associació de veïns vol iniciar un debat entre les entitats i veïns del barri per decidir què fer a l’espai que ara han recuperat. El que tenen clar és que l’horari s’ha d’ampliar a matí i tarda.

L’associació veïnal ha gestionat el casal durant els seus sis anys de vida amb els seus recursos i les quotes dels usuaris. Una gestió complicada que els ha deixat en ocasions en números vermells. En aquesta nova etapa, negocien amb l’Ajuntament el finançament del casal, com qualsevol altre equipament públic. Tant la gestió del casal com l’activitat que s’hi desenvoluparà es definirà en els propers mesos, es preveu que abans de finals d’any.