Duel fotogràfic familiar. Pare i fill fotografien objectes quotidians amb dues mirades diferents segons el seu ofici i edat. Un és estudiant de disseny i té 21 anys. L’altre és catedràtic de microbiologia i en té 55. Dues mirades contraposades que reflexionen sobre deu estris, com ara un dau, un llapis o una pinta. FERNANDO REPRESA, coautor de l'exposició “Contrapunt” “La de mi padre es un poco más conceptual, explicando temas complejos a través de objetos cotidianos y en mi caso he querido retratar cosas sobre la mitología, las religiones, temas muy antiguos a través de objetos cotidianos.” En alguns casos, sorprèn com pare i fill arriben a idees tan diferents sobre un mateix objecte. Un exemple són les reflexions que han fet sobre un full de paper. FERNANDO REPRESA, coautor de l'exposició “Contrapunt” “Quería jugar con la idea de la blasfemia, de dañar la palabra divina con la hoja de papel, la palabra escrita, los textos sagrados.” FERNANDO REPRESA, coautor de l'exposició “Contrapunt” “Mientras yo trato al papel con desprecio, pues el lo va plegando, lo va manipulando con delicadeza hasta que ve que de repente ha dejado de ser un papel, si no que se ha trasformado en un túnel.” Tant un com l'altre han fotografiat sense normes. A més, cap dels dos ha vist el treball de l'altre fins al final. El resultat es pot veure en una exposició al Centre Cívic Casa Sagnier fins al 25 de febrer.

Toni Villaverde té 55 anys i és catedràtic en microbiologia. El seu fill, Fernando Represa, en té 21 i és estudiant de disseny. A tots dos els agrada molt la fotografia i fa mig any van decidir començar un nou projecte: fotografiar 10 objectes quotidians com ara un dau, una pinta o una cadira. No hi havia cap norma tret que un no podia veure les fotografies de l’altre fins al final.

La personalitat, edat i professió de tots dos han fet que les imatges sortissin totalment oposades. “Somos bastante distintos, mi padre es muy calmado y yo soy bastante visceral. Yo me guio más por impulsos y él, por la observación”, explica Fernando Represa. “Él puso el objeto como protagonista y escenario total. Realmente el objeto es la obra global i en mi caso el objeto es el protagonista de un escenario, que soy yo mismo”, afegeix Represa, que ha utilitzat l’autorretrat com a marc per contextualitzar i atorgar una significació a allò que fotografien.

Tot i que ja han exposat en diversos centres cívics de Barcelona en altres ocasions, aquesta és la primera vegada que realitzen un projecte per exposar-lo conjuntament. “La idea es hacer más. Nos ha gustado mucho la experiencia de explorar hasta dónde podíamos llegar.” A finals d’any també tenen previst exposar per primera vegada fora d’Espanya, a la ciutat de Hannover. En aquest cas es tracta d’una mostra anomenada “Ceguera”, que inclou fotografia, escultura i vídeos.

“Contrapunt” es podrà veure a la Casa Sagnier fins al 25 de febrer.