Ni rastre de les naus industrials del segle passat que ocupaven aquest terreny. Els treballs d'enderroc s'afanyen per convertir l'espai en una zona verda i es respectaran els arbres existents. A més, des del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias demanen que s'hi faci una intervenció arqueològica. PAU VINYES, historiador i membre del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias "Perquè aquí hi havia l'antiga parròquia de Sant Andreu, el nucli antic, aquesta parròquia evidentment és nova, no antiga, i evidentment al voltant de la parròquia hi havia edificacions." L'espai verd s'ampliarà i s’aprofitaran els patis de les cases del carrer del Pont. Aquest conjunt són els quatre habitatges del barri que encara queden en peu. Daten del segle XVIII i XIX i tenen un gran valor històric local que els historiadors volen preservar. Per això, han presentat a l'Ajuntament un informe perquè es rehabilitin i s'hi allotgi un centre d'interpretació històric sobre el poble de Sant Andreu. PAU VINYES, historiador i membre del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias "Un punt de trobada perquè la gent que vulgui venir a Sant Andreu pugui conèixer el territori a partir d'un centre que possibiliti el seu coneixement." L'Ajuntament està d'acord amb la creació del centre i s'ha de reunir amb l'entitat per concretar-lo. Segons el Centre d'Estudis Ignasi Iglésias, els han convocat divendres de manera urgent i esperen definir el projecte.

Les naus que s’enderrocaran són fàbriques antigues de la cruïlla del carrer del Segre amb el del Cinca. S’ubiquen darrere de les conegudes com a cases del carrer del Pont, entre les quals hi ha la casa de l’oficial, que es convertiran en un centre d’interpretació històrica. Fa tres anys que el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias treballa amb el districte de Sant Andreu per conservar aquests quatre habitatges. Pau Vinyes, historiador i membre d’aquesta entitat, puntualitza que s’han preservar en la seva totalitat. Per això, finalment, es va decidir crear-hi un espai on compartir la història del districte. El projecte, però, encara s’ha de definir i concretar.

L’enderroc de les naus del voltant, que va començar el 29 de setembre, és un primer pas d’aquesta iniciativa. El consistori ha acordat amb el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias preservar, a més dels quatre immobles del carrer del Pont, el safareig antic i els arbres situats al solar que ocupaven les fàbriques, un espai es convertirà en una zona verda els propers mesos.