Un ciutadà ha captat el moment en què desenes de cotxes se salten la doble línia contínua que delimita el nou carril bici i el creuen per accedir més directament a l’aparcament que hi ha sota el centre comercial de L’Illa Diagonal. Pocs metres més enllà hi ha el tram de línia discontínua a través del qual podrien fer-ho, respectant en tot cas la prioritat dels ciclistes. El carril bici està separat dels cotxes en aquest punt per una filera destinada a l’aparcament de motocicletes, però en aquest moment només n’hi havia una i no era suficient per fer de barrera.

La denúncia ciclista se suma, doncs, a les crítiques dels veïns, perquè el nou carril bici ha suposat la pèrdua de molts llocs d’àrea verda d’aparcament. “S’hauria de recompensar la gent que aquí ha perdut moltes places de pàrquing”, diu Pere Montclús, veí de les Corts.

El nou carril bici del carrer de Numància es va començar a construir al juliol i ha entrat en funcionament aquesta setmana. S’ha implantat al costat esquerre del sentit de circulació de vehicles, entre la vorera i un carril d’aparcament. Els seus 1.300 metres de longitud comuniquen el carril bici de la Diagonal (i la propera connexió amb Esplugues de Llobregat) amb la plaça dels Països Catalans i, des d’allà, la d’Espanya pel carrer de Tarragona.

Aquest nou carril bici se suma a dos més que ja s’han estrenat aquest any al barri de les Corts: el dels carrers Can Bruixa i Marquès de Sentmenat i el del carrer Joan Güell. Tant pel que fa al carril bici de Numància com als altres dos, han generat opinions controvertides entre el veïnat.