No és una coral convencional. Van començar a cantar fa dos anys perquè creuen que mitiga el dolor. Són els participants en un estudi clínic del CAP el Carmel per analitzar la influència de la música en la millora de persones amb molèsties cròniques. MIGUEL ÁNGEL MARTÍNEZ, coral del CAP el Carmel "Em van dir si volia entrar en un estudi per saber la influència de la música en el dolor." El grup va decidir continuar i els doctors del centre deriven pacients a la coral si veuen que els pot ajudar. Actualment són més de 30 components. MERCEDES MUYANO, coral del CAP el Carmel "Una amiga estava una mica malament del coll i aleshores la doctora li va dir ‘mira, farem una prova’. Ella em va explicar després que vingués, em va agradar i aquí segueixo." ROSA GARCÍA, coral del CAP el Carmel "Va morir el meu marit fa dos anys i la doctora em va dir que vingués aquí i jo encantada de la vida." La iniciativa va ser dels professionals del CAP. Alguns també participen en el grup de música. ISABEL MUNTANER, metgessa del CAP el Carmel "Vam veure que el cant coral tenia molts beneficis físics que estan poc estudiats i, per això, vam demanar una beca." Els resultats van ser positius, tot i que poc rellevants en àmbit científic. El projecte també compta amb la col·laboració d’un músic professional. FAUSTO MURILLO, director de la coral del CAP el Carmel "Veig la gent més feliç, més realitzada. Evidentement no estic aportant ninguna dada científica, es empírica." Assagen al centre d’atenció primària i fan actuacions per residències de gent gran i a les festes del Carmel ja que s’ha convertit en la coral del barri.

Fa dos anys, professionals del CAP el Carmel amb inquietuds en el món de la música van començar a investigar sobre els possibles efectes positius del cant per pal·liar el dolor crònic en ossos i articulacions, una de les patologies més comunes entre els pacients segons els metges de capçalera del centre. L’estudi clínic que van realitzar va obtenir resultats positius però no prou com per poder provar científicament que la música alleujava les molèsties.

Tot i això, van decidir tirar endavant amb la coral que havien muntat per poder dur a terme el projecte atesa la predisposició dels pacients que hi van participar. També perquè consideren que aquesta activitat és bona psicològicament i social. De fet, els doctors del centre mèdic deriven a la coral aquells pacients als quals creuen que pot anar bé per diverses causes. La Coral del CAP el Carmel assaja a les instal·lacions del centre i actua en festes del barri i en residències per a gent gran de la zona.