Els nous paviments de formigó, pedra artificial, sauló i panots compartiran el color vermell amb els murs del voltant per tal de donar una imatge d’unitat a tot el conjunt. També s’hi instal·larà enllumenat i mobiliari urbà nous, a més d’arbres, plantes i gespa renovats. Amb les noves xarxes elèctriques i de reg amb què es dotarà l’espai, hi haurà també una nova font d’aigua potable i una escomesa de baixa tensió per poder celebrar esdeveniments ciutadans als jardins.

Una plaça per a la Marina de Port

Abans de tirar endavant aquest projecte de remodelació, el Districte de Sants-Montjuïc ha volgut recollir les aportacions i propostes dels veïns, sobretot els del Casal de Barri La Vinya, situat a la mateixa illa. La idea és que aquest casal pugui organitzar activitats també als nous espais exteriors.

Els jardins de Ca n’Alena es troben a l’interior de l’illa que configuren els habitatges de la Capa. La disposició en U d’aquest conjunt d’habitatges es tanca per un altre edifici d’habitatges públics que té als baixos una ludoteca municipal i el Casal de Barri La Vinya. Tant la Capa com n’Alena són noms de les empreses públiques que entre els anys 30 i 70 del segle passat van tenir una serradora de fustes en aquest indret.