Les queixes de l’Assemblea de Joves de Vallvidrera han donat fruit. Finalment el bus nit arribarà als barris de muntanya. Un minibus serà l’encarregat de donar aquest servei, que anirà de Sarrià a les Planes passant per Vallvidrera. JOAN PUJOL, Assemblea de Joves de Vallvidrera “Sabíem que era una proposta electoral que portaven tots els grups municipals i que, per tant, guanyés qui guanyés l’havia d’aplicar perquè és una de les reivindicacions històriques més grans que hi ha hagut a la muntanya durant els últims anys.” La reivindicació ve de fa temps. Primer ho va demanar l'Associació de Veïns i fa tres anys s'hi van afegir els joves llebrencs que han demanat de manera continuada el transport nocturn als consells plenaris del districte. A més, hi han implicat tot el barri recollint signatures, organitzant manifestacions i fins i tot fent un curtmetratge per explicar les peripècies que s’han de fer per arribar a casa a la nit. JOAN FERRAN, Assemblea de Joves de Vallvidrera “Vam fer un curtmetratge que va anar molt bé i justament crec que era el dia següent ja, que ens va trucar l’Ajuntament de Barcelona que volia parlar amb nosaltres.” GERARDO PISARELLO, regidor de Sarrià – Sant Gervasi “Treballant amb l'Assemblea de Joves el que hem aconseguit doncs és arribar a un acord per establir un bus que funcionaria els dijous, divendres i dissabtes amb una freqüència de 80 minuts.” L'Assemblea de Joves de Vallvidrera es mostra satisfeta amb aquesta solució però les seves demandes no acaben aquí. LUCAS GARCIA, Assemblea de Joves de Vallvidrera “En cas que funcioni, demanem i esperem que des de l'Ajuntament estiguin disposats a ampliar-lo a la resta de la setmana.” D'aquesta manera, expliquen, la línia seria útil no només per a l'oci nocturn sinó que podria cobrir altres necessitats. Està previst que el nit bus comenci a funcionar abans de l'estiu.

L’Assemblea de Joves de Vallvidrera es va fundar fa dos anys, però ja en feia tres que la joventut del barri es mobilitzava per demanar el NitBus. També l’associació de veïns feia anys que reclamava un transport per a les hores en què no funcionen ni el funicular ni els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

De fet, aquesta demanda ha estat una constant en els consells plenaris del districte dels últims dos anys i l’Assemblea de Joves de Vallvidrera ha aconseguit implicar tot el barri en aquesta reivindicació. Així es va reflectir en la manifestació que van organitzar a la plaça de Vallvidrera l’abril de 2015, en què van participar llebrencs de totes les edats. A finals de 2015 també van fer un curtmetratge per reclamar el servei en què explicaven les peripècies que havien de fer els joves llebrencs per poder arribar a casa sense disposar de NitBus. Finalment, totes aquestes queixes han portat el consistori a posar un minibus que farà el recorregut Sarrià-Vallvidrera-Les Planes durant les hores en què no es disposa de funicular ni tren.

Joan Pujol, membre de l’Assemblea de Joves de Vallvidrera, explica que “eren una de les poques zones de Barcelona que no tenia NitBus, juntament amb Can Peguera i Torre Baró. Fins ara, ens trobàvem que no hi ha ni tren, ni metro, ni tampoc cap NitBus i que hem de pujar caminant, fent autoestop, amb taxi o qualsevol altra alternativa al transport públic”.

Està previst que el servei de bus nocturn es posi en marxa abans de l’estiu. En principi, funcionarà de dijous a dissabte però des de l’Assemblea de Joves de Vallvidrera esperen que si el servei té demanda, es pugui a ampliar a cada dia de la setmana.