El Bus del Barri 122 arribarà a la part alta del Turó de la Peira. El compromís municipal és intentar posar en servei el nou recorregut a finals d’any. Una notícia molt esperada per als veïns, ja que així els facilitarà la connexió amb el CAP, el mercat o altres serveis. NATIVIDAD MARTÍNEZ, veïna “Estupendamente porque hay personas muy mayores que tienen que coger para ir a lo del médico, tienen que coger taxis y no puede ir porque aquí nada, no hay autobuses ni de nada. Aquí estamos abandonados en esta calle.” LUIS MATÍAS, veí “Aquí si se quiere ir al consultorio, pues ya le digo, o un coche o según esté, sinó ir andando, pero el que no puede ¿qué?” El 122 ampliarà el recorregut una illa. Pujarà per Fabra i Puig cap a la Vall d’Ordesa i baixarà per Teide. Per aconseguir el vistiplau de TMB, s’han hagut de fer obres. L’abril de 2015 es va adaptar el gir de la Vall d’Ordesa i aquest estiu el del carrer de Canfranc.

Fa anys que els veïns del Turó de la Peira reclamen que la Línia 122

del Bus del Barri ampliï el recorregut per connectar amb la part alta del barri, la que es troba entre els carrers de la Vall d’Ordesa i de Canfranc, on hi ha serveis importants com el CAP Turó, el Mercat de la Mercè o una parada de metro. En aquesta zona hi ha també un institut i una escola i hi viu molta gent gran que, ara per ara, té problemes per desplaçar-se.

La demanda veïnal era que el bus pugés pel passeig de Fabra i Puig  i entrés per la Vall d’Ordesa, per continuar fins al carrer del Cadí i baixar pel del Teide. Aquesta proposta suposa ampliar el recorregut una illa allargassada. Durant tot aquest temps, TMB ha al·legat que els vehicles tindrien problemes per circular per alguns dels carrers, estrets i amb corbes pronunciades. Per això, l’Ajuntament ha fet obres que han adaptat els girs més complicats, al carrer de Canfranc i a l’entrada del carrer de la Vall d’Ordesa.

Tot i això, un cop acabades les obres, no va arribar la modificació del recorregut. Ara, TMB ha donat el vistiplau al nou itinerari i ha començat els tràmits per posar-ho a la pràctica. Els veïns han demanat que es faci realitat abans de Nadal, una data que l’Ajuntament s’ha compromès a intentar fer viable.