Tot i que s’inaugurarà oficialment a la tardor, ja ha entrat en funcionament la residència per a gent gran Alchemika, al Camp de l’Arpa del Clot. Sales de rehabilitació, cuina, perruqueria, aules per fer tallers... Les 98 places per a la residència ja estan completes. Encara en queden, però, de les 25 disponibles pel centre de dia. MIQUEL CATASÚS, AV Clot - Camp de l’Arpa “Per un cantó estem molt contents perquè després de molts anys de lluita, aquest equipament, que és molt necessari s’ha posat en marxa i estem descontents perquè en teoria això s’havia d’inaugurar el 2010. S’ha posat en marxa amb una gestió que nosaltres no volíem. Volíem una gestió pública.” L’associació de veïns va començar a reivindicar l’equipament l’any 2003. Ha organitzat una visita per a les persones del barri que tinguin familiars amb algun grau de dependència i vulguin conèixer l’espai. També impulsaran la creació d’una comissió de seguiment del funcionament de la residència. “Nosaltres volem que hi hagi l’associació de veïns a part dels familiars, a part dels treballadors i serà molt important que la gent hi participi tant a nivell de familiars com a nivell de veïns. “ Els veïns ja treballen per aconseguir les tres altres residències publiques que, asseguren, fan falta al barris del Clot i el Camp de l’Arpa.

La residència per a gent gran Alchemika ja funciona i ja hi han ingressat i l’estan fent servir els primers usuaris, persones grans amb grau de dependència. També s’està duent a terme, a través dels serveis socials, el procés d’inscripció per al centre de dia, que encara té places disponibles. La inauguració oficial està prevista per a la tardor però, després dels retards que han acumulat les obres de construcció, els responsables del centre no han volgut esperar més per posar-lo en marxa.

L’Associació de Veïns del Clot – el Camp de l’Arpa celebra l’obertura de l’equipament ja que el reivindicava des de l’any 2003Els ha costat 13 anys aconseguir-lo i tot i això, finalment, no és de gestió pública com havien demanat. Per aquest motiu, han impulsat la creació d’una comissió de seguiment de la residència amb la presència de veïns, treballadors i familiars dels usuaris. També treballen ja en les tres residències més que, asseguren, fan falta als barris del Clot i el Camp de l’Arpa de cara al futur.