La Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró ha reobert les portes després d'un any d'obres, reformada i ampliada. CÁNDIDA RUBÍN, directora de la Biblioteca Albert Pérez Baró "Tenim nous serveis com pot ser l'autopréstec i tenim també la sala multimèdia, que donarà la possibilitat d'oferir cursos als usuaris. Abans no hi havia formació però a partir de l'octubre podrem programar cursos." Uns cursos d'alfabetització digital per apropar la informàtica a tothom. Aquestes són les principals novetats, però n'hi ha més. Destaquen les zones de lectura al jardí i a la plaça situada a la nova entrada de la biblioteca, al carrer d'Àngel Marqués, a tocar de l'Hospital Vall d'Hebron. A més, bona part dels 200 metres quadrats guanyats amb l'annexió d'un mòdul ocupat antigament per la Creu Roja han servit per ampliar la sala d'actes i la zona infantil. MARIA PILAR ÀLVAREZ, usuària "No té res a veure amb la d'abans, és una cosa fantàstica. S'ha pogut trigar una mica, la gent es queixava perquè s'havia tancat i no s'obria però ha valgut la pena." EUSEBIO PLACERES, usuari "Me parece un espacio novedoso, moderno, con una arquitectura interesante y luminoso." GEMMA GAVARRA, usuària "A més és moderna, l'ordinador està més actualitzat amb els últims programes. Molt bé, molt bé." SERGIO MESAS, usuari "El tema de tecnologia, tecnològicament està bastant avançat. Té diferents aparts i la veritat és que m'agrada bastant." És la segona reforma que es duu a terme a l'equipament. L'any 2000 va entrar a formar part de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona i s'hi va fer una primera modificació. Abans d'això eren els veïns qui gestionaven una biblioteca que havien posat en marxa als anys 80 amb una ajuda econòmica de diverses entitats bancàries i l'Ajuntament. SALVADOR SEGARRA, exmembre AV Montbau "Això ens va permetre fer-nos-en càrrec, d'anar ampliant el fons bibliogràfic. De tenir algun diari, alguna revista i això va durar, aquesta activitat que nosaltres els veïns pensàvem que seria un parell d'anys, va durar 20 anys." La nova distribució i disseny de l'espai destaca, a més, l'altre element pel qual és coneguda la biblioteca de Montbau, el fons especialitzat en novel·la negra.

La Biblioteca Albert Pérez Baró de Montbau ha reobert al públic després d’un any d’obres. Els treballs de reforma de l’equipament han permès ampliar-ne la superfície més de 200 metres quadrats. El canvi d’ubicació de l’entrada principal, la sala multimèdia i el servei d’autopréstec són les principals novetats d’una biblioteca històrica que van posar en funcionament els veïns als 80.

Després d’un any tancada per obres, la Biblioteca Albert Pérez Baró ha obert de nou les portes al barri de Montbau. Se n’ha ampliat la superfície en més de 200 metres quadrats gràcies a l’annexió d’un mòdul ocupat antigament per la Creu Roja. L’accés a la biblioteca es fa ara per una petita plaça que s’ha construït al carrer d’Àngel Marqués, a tocar de l’Hospital Vall d’Hebron. Les altres novetats són un espai multimèdia on s’impartiran cursos i el servei d’autopréstec. També s’ha fet una nova distribució i un nou disseny de l’espai per revalorar el fons documental de novel·la negra, un referent de les biblioteques de la ciutat. Amb la reforma els veïns recuperen un dels primers equipaments que va donar servei a la zona precisament gràcies a la iniciativa ciutadana.