Des de 1987 s'han recuperat a Barcelona molts interiors d'illa. Fins ara han seguit un patró similar, tot i que hi ha hagut excepcions com el de la Torre de les Aigües, que s'ha recuperat per motius patrimonials. Amb el nou espai del carrer de la Marina, entre la Gran Via i Casp, s'obre una nova etapa. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "Estem canviant la filosofia del disseny dels interiors d'illa. Els últims 40 interiors d'illa han estat molt sistematitzats. Amb aquest interior d'illa canviem la filosofia. El que fem és personificar una manera més personal cadascun dels espais i ho hem fet en aquest primer interior d'illa, el d'Anaïs Napoleon, visualitzant aquest pis de l'Eixample." Els espais s'organitzen com l'interior d'un habitatge. Amb espais de cuina, on hi ha els fruiters; de menjador i sala d'estar, on hi ha el mobiliari urbà; i les habitacions on hi ha els jocs. També hi ha un espai de rebedor, dedicat a la figura d'Anaïs Napoleon, que és qui dóna nom als jardins. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "Anaïs Napoleon representa la figura d'una dona emprenedora, creativa, en una època on les dones estaven amagades, moltes vegades. L'esperit emprenedor d'una persona que va inventar i reinventar tota una visió artística de la fotografia." El nom autèntic d'Anaïs era Anne Tiffon Cassan. Aquesta pionera de la fotografia va néixer a Narbona el 1827 i va morir el 1912 a Barcelona, on va exercir la seva professió. L'estudi que va fundar amb el seu marit va estar en funcionament fins a finals dels anys 60.

Anaïs Napoleon va ser un personatge singular i avui dóna nom a un interior d’illa també singular, situat al carrer de la Marina, 155. El disseny de l’espai remet a l’interior d’un pis de l’Eixample. L’estructura és similar a la d’un habitatge i es divideix segons les funcions de menjador, cuina o zones de descans, amb decoracions molt mediterrànies i amb molt mobiliari urbà, vegetació i colors.

Els jardins, dissenyats com un pis de l’Eixample, tenen 1.300 m2 de superfície. Obren tots els dies a les 10 h i tanquen a les 21 h, d’abril a octubre, i a les 19 h, de novembre a març.

La part del rebedor de l’interior d’illa es dedica a explicar qui era i a què es dedicava Anaïs Napoleon. Ella va néixer a Narbona el 1827. El seu nom veritable és Anne Tiffon Cassan i es va traslladar als 15 anys a Barcelona amb la seva família, i aquí es va casar i hi va viure fins que es va morir, l’any 1912.

Amb el seu marit van obrir un laboratori de fotografia que va continuar treballant fins a finals dels anys 60. Napoleon era el seu nom artístic, va ser una pionera de la fotografia a l’estat espanyol. Va destacar la seva labor com a retratista i va ser de les primeres a fer daguerreotips i a tenir un cinematògraf.