“Aquest dia tenim un objectiu molt clar: arribar a un milió de burilles”, ha explicat Miquel Garau, responsable de la pàgina de Facebook No Más Colillas en el Suelo, a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm. El dia 22 de juliol, ha convocat una acció de denúncia, en què convida a tothom a recollir un miler de burilles i apilar-les en un mateix lloc davant de la platja, en el que ha anomenat la gran muntanya de la vergonya per visibilitzar que “Barcelona és un cendrer”.

Fa nou mesos que aquest jove mallorquí va començar la seva particular croada contra les burilles als carrers de Barcelona. “Se’m va acudir el dia que vaig mirar a terra”, ha explicat, “un cop en veus una, ja no pots deixar de veure-les”. Des d’aleshores, ha fet diverses accions puntuals per recollir burilles a diferents punts de la ciutat. “He fet recollides per la platja de la Barceloneta i t’hi pots deixar l’esquena”.

Garau reconeix que “el primer motiu per iniciar aquest moviment va ser la brutícia“, però que, després, s’ha adonat que “el dany mediambiental és enorme” perquè “no és només un residu, sinó que és tòxic”. Per això, el dia 22 de juliol, entre les 10 del matí i les 20 h, convida tothom a anar caminant des de casa seva fins a la platja, recollint burilles pel carrer, fins arribar davant dels cubs de la platja de Sant Sebastià, on “posarem una gran lona de plàstic” perquè la gent les hi aboqui i fer-hi “una gran muntanya de burilles“.

L’objectiu, segons Garau, és que hi participin un miler de persones (ara mateix n’hi ha unes 200 apuntades a l’esdeveniment del Facebook) i que cadascuna ompli una ampolla de dos litres, cosa que suposaria recollir prop d’un miler de burilles. El jove mallorquí diu que això es pot aconseguir “en uns 90 minuts”. L’objectiu, afirma, és “que tothom prengui consciència que Barcelona està molt bruta“.

Escolteu-ho aquí: