Can Valent està abandonada des de fa més de 30 anys. La degradació de l’edifici preocupa ara més que mai a l’Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris. La raó són les obres per condicionar el solar del pla Buits per utilitzar-lo com a horts. Temen que l’estat de l’estructura hagi empitjorat. ARNALDO GIL, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris “Han ficat maquinària pesada i és clar això és un problema, les vibracions i tot això. És clar la masia de Can Valent té perill de caure. El que demanem és primerament la conservació de tot el que és la masia i després ja mirar de donar-li un ús social.” Reclamen que la comissió de patrimoni de Nou Barris es reuneixi. ARNALDO GIL, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris "Quan hi ha qualsevol conflicte de patrimoni ha de ser aquesta comissió que està integrada per partits polítics, la coordinadora d’associacions de veïns i grups d’història d’aquí del districte. I això és la millor forma de veure els problemes que tenim en quant al patrimoni." Un dels problemes principals per a la rehabilitació de Can Valent ha estat sempre la proximitat amb el cementiri de Sant Andreu, que limita els possibles usos que pugui tenir.

Les darreres obres que s’han fet al peu de la masia han alarmat l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris, que considera que l’ús de maquinària pesada i les vibracions que causa poden haver afectat una estructura ja molt malmesa. Per aquesta raó, reclamen que es convoqui la comissió de patrimoni del districte de Nou Barris i es comenci a parlar seriosament sobre el futur de la masia. Per començar, volen que s’actuï per protegir i consolidar les parets i elements que encara es conserven, i al mateix temps, que es decideixi un ús que asseguri el futur de l’edifici. L’entitat d’història no es vol decantar per cap opció, però apunta algun ús relacionat amb els horts que s’instal·laran al peu de la masia.

La comissió de patrimoni, en tot cas, s’enfrontarà a un problema urbanístic, ja que la masia es troba a pocs metres del cementiri de Sant Andreu i això complica i limita molt els usos que se li pot donar. De fet, aquest ha estat el principal escull fins ara en altres intents de revitalitzar la masia.

La masia de Can Valent data dels segles XVI-XVII, tot i que sembla que es va construir sobre una torre de defensa medieval que hi havia a l’indret, que devia ser dels segles XI o XII. El darrer masover va ser el jardiner Sebastià Padrós, que a mitjan anys 60 conreava plantes ornamentals i es dedicava a l’horta. En morir, la seva vídua va vendre la casa a la constructora Sala Amat, que la va emprar com a magatzem, fins que l’Ajuntament la va expropiar l’any 1985. Des d’aleshores roman en estat d’abandó i ha sofert diversos atacs vandàlics. Des de l’any 1992 els veïns i altres entitats, com l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris, reclamen la rehabilitació de Can Valent com a equipament per al barri.