Alumnes i voluntaris de l’Escola de Puntaires de Barcelona van començar fa tres anys les futures tovalles de l’altar major de la Sagrada Família. Les estan confeccionant en punta de Barcelona, i encara poden trigar dos anys més a acabar-les. La tasca d’aquesta escola del Raval té l’aprovació dels arquitectes del temple, ja que el disseny de les puntes està extret dels plànols originals. NATI GASULLA, directora de l’Escola de Puntaires de Barcelona “Sobre els planells que ells ens van deixar, vam anar traient la nostra interpretació en puntes, o sigui, són planells arquitectònics que tu quan vegis les tovalles, les reconeixeràs, perquè estan a dintre del temple.” Les tovalles, a més, s’estan fent seguint el mateix esperit que el temple, és a dir, a través de donacions, que en uns casos és de material i, en d’altres, com en el de la Blanca, que el que aporta és temps. BLANCA GONZÁLEZ, alumna de l’Escola de Puntaires de Barcelona “Es un honor, la verdad, la verdad es que colaborar con una pieza que va a ser única y que, en principio, va a ser para siempre, pues hace mucha ilusión.” Les tovalles una vegada acabades seran el resultat de la feina de més d’un centenar de persones.

Encara falten dos anys, com a mínim, perquè les tovalles de l’altar major de la Sagrada Família estiguin acabades. La manera de treballar és “in situ”, és a dir, no està permès emportar-se el material fora de l’escola, per això, les tovalles es fan per parts que quan estiguin enllestides s’uniran, és com si es tractés d’un trencaclosques.

Cada feina està enumerada i porta el nom de la persona que l’ha confeccionat perquè quedi constància de l’aportació desinteressada que s’ha fet. L’Escola de Puntaires de Barcelona va crear, l’any 1951, un nou estil de punta que van anomenar punta de Barcelona i que és el resultat de fer un treball combinant puntes de coixí i puntes d’agulla.