La parròquia de Santa Maria Magdalena celebra 50 anys a les Roquetes. Van començar com una escissió de la parròquia de Sant Sebastià de Verdun l’any 66, quan el barri va començar a créixer. Però va néixer sense temple. El primer espai de la comunitat va ser a l’Escola Pla de Fornells. CARLES CARDONER, excapellà de la parròquia Santa Magdalena “Ens van deixar l’entrada. Els veïns la van pintar i van posar un mural a la paret amb ‘Temple de Santa Magdalena’ indicant on estava. Allà vam començar a dir la missa com vam poder, unes vint cadires, l’altar, i ja està.” Allà hi van ser durant vuit anys. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris “L’estiu del 1974, Càritas els va cedir un vell barracó en molt mal estat que es va poder aprofitar: de les despeses es va càrrec l’Arquebisbat i els feligresos es van cuidar de la neteja, instal•lacions i pintura, quedant en condicions de celebrar la Eucaristia. Al barracó li van posar afectuosament el nom de La Casita. L’antic barracó va funcionar com a parròquia fins a 1998. Un any més tard es va inaugurar la parròquia actual al carrer de Llopis. Un edifici que, a més del temple, alberga els serveis de la parròquia i el programa Paidós per a la infància vulnerable.

Originàriament la demarcació actual de la parròquia de Santa Maria Magdalena pertanyia a l’església de Sant Sebastià, a Verdun. Els mossens es desplaçaven des de 1959 diumenge al matí a la cantonada de Mina de la Ciutat amb Pla de Fornells per fer la missa al carrer. Aquell era el lloc on 40 anys més tard es va inaugurar l’edifici parroquial de Santa Maria Magdalena.

L’any 1966 l’Arquebisbat va dividir el territori en dues parròquies. La de Sant Sebastià va continuar a Verdun i es va crear Santa Maria Magdalena. El problema va ser la manca de local i d’església. La primera solució és un racó a l’entrada de l’Escola Pla de Fornells, que els mateixos veïns van pintar i decorar.

Uns anys més tard, l’estiu de 1974, Càritas els va cedir un vell barracó en molt mal estat. Novament els feligresos, amb diners de l’Arquebisbat, es van encarregar de netejar, posar a punt les instal·lacions i renovar la pintura de l’espai, i el van deixar en unes condicions òptimes per celebrar l’eucaristia. El barracó el van batejar amb el nom de la Casita.

L’antic barracó va funcionar com a parròquia fins a l’any 1998, quan va ser enderrocat per fer lloc a la nova església. La inauguració del nou edifici va tenir lloc el 27 de juny de 1999 amb la benedicció del nou edifici i els locals parroquials.

El diumenge 30 d’octubre d’aquest any es va commemorar el 50è aniversari de la fundació de la parròquia. Els actes van ser presidits per les autoritats eclesiàstiques, veïns i un bon nombre de sacerdots que en un o altre moment de la seva carrera pastoral havien exercit a Santa Maria Magdalena.