La tercera edició del Bravas Fest Barcelona, amb més de 30.000 visitants al Poble Espanyol, ha premiat les propostes de Rooster & Bubbles, XinVic i Montesquiu. Mentre que la proposta dels vigatans XinVic va convèncer el públic assistent, les braves del restaurant del pla de Palau, Rooster&Bubbles, van seduir els membres del jurat. En una final molt disputada “l’originalitat de la recepta amb allioli i shichimi togarashi” van decantar el vot. Finalment el concurs també va decidir atorgar una menció especial al bar Montesquiu “per la trajectòria professional, la dedicació i la passió que han demostrat al festival i que demostren diàriament”.

Patates amb “xili dels set sabors”

Quines són les claus que van convèncer el jurat integrat per Edu González, responsable del perfil @bravasbarcelona; els periodistes gastronòmics David León i Antonio Pineda, de Barcelona Secreta, i el conegut xef Rafa Antolín? Doncs segons explica l’organització del concurs Bravas Fest, Rooster & Bubbles va presentar una recepta molt original.

Sota el nom de Monalisa la seva salsa portava allioli i shichimi togarashi. Una combinació que es coneix amb el sobrenom de “xili dels set sabors” i que és originària de Corea. La barreja original porta pebre vermell en pols, ratlladura de mandarina, llavors de sèsam blanc o negre, llavors de rosella, de cànem, alga nori picada i pebre de Sichuan. En alguns llocs es prepara també amb all i gingebre.

Rooster & Bubbles és la tercera generació del concepte de cocció a l’ast que va popularitzar a la Barcelona dels anys seixanta Joan Casas, fundador del llegendari Restaurant Kiriki.

El públic va triar les braves de XinVic

La proposta que més va agradar al públic assistent va ser la de XinVic, un gastrobar de cuina creativa i tradicional situat al nucli antic de Vic. La recepta de la seva salsa portava carn de vedella, ceba i llima.

I el concurs no va voler deixar passar l’oportunitat de reconèixer la tasca de Montesquiu. El bar del carrer de Mandri, 56, fa 70 anys que sorprèn amb les seves tapes de calamars, anelles de ceba, tripes, gambes i les famoses braves “que marquen un abans i un després a la ciutat”. Segons dades de l’organització durant els tres dies del festival al Poble Espanyol es van cuinar 10 tones i mitja de patates braves, més de 15.000 tapes variades i 25.000 litres de cervesa.