Del 27 de setembre al 20 d’octubre els restaurants dels Porxos del Port organitzen la vuitena edició del festival gastronòmic La Cuina del Port. Una ruta de tapes que permetrà als visitants apropar-se a la restauració que es fa a la zona a tocar del Port Vell. El preu de cada tapa és de 8 € i inclou una beguda. Aquest any les tapes fan una picada d’ullet a la Copa Amèrica i s’inspiren en el mar.
Els restaurants participants formen part de l’eix comercial Porxos del Port entre els carrers de Llauder, Reina Cristina, Pas Sota Muralla, passeig d’Isabel II i pla de Palau. Aquesta és la llista de restaurants i els platets que proposen:
- La Barra del 7 Portes: paella parellada tradicional de peix i copa de vi blanc.
- Restaurant de l’hotel H10 Port Vell: cebiche de salmó, alvocat, mango i llet de tigre més copa.
- Perikete: calamarsons amb salsa marinera més copa de vi.
- Bodega Vidrios y Cristales: patates, amanides i vermut de Reus.
- Cadaqués: ostra especial Sorlut i copa de cava Júlia Bernet.
- Oaxaca: torrada de tonyina al xipotle i cervesa.
- Arousa: ostra escabetxada i copa de cava Mont Paral Brut Nature.
- The Green Spot: carxofa amb bearnesa d’algues i copa de vi rosat l’Espontània orgànic.
En el primer cap de setmana de la ruta gastronòmica l’organització ha preparat també un espectacle infantil “inspirat en el Mediterrani” de la companyia Todozancos, el diumenge a les 11 h del matí. També hi haurà activitats, música en directe i del 27 al 29 de setembre s’instal·larà una pantalla gegant per poder seguir en directe la competició de la Copa Amèrica a pla de Palau amb pas de Sota Muralla.