Foto: Claudio Valdés

L’Ajuntament ha publicat la primera edició de la Guia de la Restauració de Barcelona, que recull els bars i restaurants que han guanyat els Premis Restauració Barcelona, han quedat finalistes o que han obtingut reconeixements honorífics en aquests guardons des que es van posar en marxa, el 2017, fins ara. En total, a la guia hi ha informació sobre un centenar de restaurants classificats per districtes.

La guia apareix coincidint amb la diada de Sant Jordi. Se’n difondran 1.000 exemplars i el seu preu serà de 12 euros. També es pot consultar en línia al seu portal web. La idea és fer-ne una edició cada any amb informació actualitzada dels locals guardonats nous.

Restaurants amb vincle al barri

L’alcalde, Jaume Collboni, ha escrit la presentació de la guia i ha reivindicat l‘excel·lència dels locals que apareixen al llibre i el seu vincle amb els barris que els acullen. En aquest sentit, els premis Barcelona Restauració reconeixen els restaurants que han destacat pel seu lligam amb el barri i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat i la innovació.

Barcelona té una molt bona valoració com a destí gastronòmic internacional. Fins al punt que menjar en restaurants és la principal activitat per a les persones que visiten la ciutat (un 92,1 %, l’any 2023). La ciutat disposa d’una oferta gastronòmica àmplia.

El sector de la restauració, amb més de 10.000 bars i restaurants al conjunt de Barcelona, representa el 22 % dels comerços i serveis de la ciutat, segons les dades del cens de locals en planta baixa del 2022, i suposa, també, el 6,1 % del PIB barceloní.