Mirador de l'Alcalde Montjuïc

El Foment Excursionista de Barcelona ha creat el sender Montjuïc 360º, una ruta circular que envolta la muntanya, trepitjant el mínim asfalt possible i passant per diferents punts d’interès. El 8 d’octubre a les 9.30 h es farà la inauguració de l’itinerari, que forma part del programa Viu Montjuïc.

És una ruta d’11 km que s’inicia i finalitza al Parc de les Tres Xemeneies, senyalitzada amb marques blanques i grogues i amb un desnivell acumulat: 403 m. La ruta es fa a peu i té una durada de 2 h 46 minuts i fa la volta a la muntanya.

Jardins Laribal, miradors i la Foixarda

Es tracta de fer un camí circular amb inici i final al Parc de les Tres Xemeneies i que està senyalitzat amb marques blanques i grogues. La ruta passa pel mirador de l’Alcalde, mirador de l’Ocell de Mar, La Foixarda i els Jardins Laribal. És el primer sender homologat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que transcorre íntegrament per dins de Barcelona i forma part del Pla Director de Camins del Parc de Montjuïc elaborat per l’Ajuntament.