Jardins Laribal

La Marta Baldó és una veïna i emprenedora del Poble-sec que regenta el bar Petit Monjuïc al número 2 del carrer de Sant Isidre. Quan va obrir el negoci va descobrir la bellesa dels Jardins de Laribal, just al costat del bar. D’aquí sorgeix la idea d’organitzar “unes rutes per uns jardins desconeguts pels barcelonins”, ha assegurat la Marta. És un parc que es va inaugurar el 1922 i és conegut amb el sobrenom de la Font del Gat. Els creadors de l’espai -Jean-Claude Nicolas Forestier i Nicolau Maria Rubió- es van inspirar amb l’Alhambra i el van estructurar en terrasses que s’uneixen per camins. Hi conviuen arbres de grans dimensions, diverses espècies d’ocells, fonts, caigudes d’aigua i pèrgoles en un espai de quatre hectàrees.

Jardins Laribal

Rutes de diverses temàtiques

Ja fa dos mesos que les rutes es van iniciar. N’hi ha de diverses temàtiques, algunes de gratuïtes i d’altres de pagament. En destaca una dirigida a les dones del Poble-sec que ha servit per connectar les fèmines del barri a través del parc. La ruta ha tingut tant d’èxit que per a aquest cap de setmana ja no queden entrades, però la Marta ha assegurat que ho repetiran.

Hi ha rutes especialitzades com la que fa un ornitòleg per donar a conèixer les aus que hi habiten (mallerengues, tallarols i gafarrons, entre d’altres) i també una ruta poètica per apropar els visitants el so de l’aigua, de les aus i els racons més secrets que s’amaguen a l’interior dels jardins. Les rutes es dirigeixen al turisme local, ja que la impulsora considera que són uns jardins poc transitats pels barcelonins. El projecte està en part finançat per Barcelona Activa i li dona suport el Centre d’Estudis de Montjuïc. La informació sobre les rutes es pot consultar a través del web del bar de la Marta.