Després de la proposta efímera del mestre xocolater Lluc Crusellas al restaurant Blanc, de Mandarin Oriental, aquest mes de maig li agafa el relleu l’expastisser del Dos Cielos i de la Pastisseria Hofmann, Miquel Guarro. Presenta una col·lecció de sis pastissos individuals que podran degustar-se per 12 € cadascun. És el primer projecte en solitari del pastisser, que els últims cinc anys ha liderat la proposta creativa de la Pastisseria Hofmann.

“Hem de repensar la pastisseria”

Guarro ha explicat a betevé que té la intenció d’engegar d’aquí a uns mesos un negoci a Barcelona i que tindrà a veure amb la pastisseria: “No en el format clàssic que tots coneixem, perquè crec que l’hem de repensar”. El mestre pastisser vol atreure el públic més jove “que s’ha despenjat i ja no va a buscar el pastís del diumenge”.

Pensa en un espai que sigui molt més que un lloc on anar a comprar i que permeti “una experiència completa al voltant de la pastisseria”. Propostes gastronòmiques “que et facin tornar-hi la setmana següent”. Guarro creu que cal fer aquest pas endavant i que la reflexió s’ha de fer extensiva al món de la restauració: “Hi ha pocs restaurants que ofereixin una proposta diferencial de pastisseria”.

“Ens hem equivocat volent apropar la pastisseria al món de la salut”

En ser preguntat per si el futur de la pastisseria i la voluntat d’apropar-se als joves requereix també un canvi en els ingredients Guarro, alerta: “Ens hem equivocat volent apropar la pastisseria al món de la salut”. “La pastisseria no és salut, és aquella excepció, aquell moment especial per gaudir”. Tot i així, reconeix que avui en dia la pastisseria de qualitat ja fa una aposta clara per la millor matèria primera amb menys sucre i greix.

Per a Hofmann només té bones paraules: “Han estat uns anys molt afortunats, he après molt al costat d’un equip espectacular i ara toca ser amo dels meus encerts i els meus errors, a veure cap a on em porta tot”. Un camí que enceta i ja li estan sorgint moltes propostes de col·laboració.

Els sis pastissos que oferirà al Mandarin Oriental durant el mes de maig

I mentre aquest projecte no veu la llum Guarro continuarà fent classes per tot el món i ara també aproparà els seus dolços al públic que vagi a berenar al Mandarin Oriental. Durant tot el mes de maig es podran degustar sis pastissos:

Des d’un pastís de banoffee de plàtan i cafè fins a un mandala de maduixa, vainilla i ametlla o el pastís maragda, de te verd, cirera i flor de cirerer. La proposta també inclou un carbó de sèsam negre amb iogurt i iuzu; un mirall de xocolata 75 % de cacau originari de Belize amb ametlla, vainilla i caramel, i una Margarida de coco, maracujà, ametlla i mezcal. La botiga efímera obrirà cada dia de 15 a 19 h.

Format a l’Escola de Pastisseria de Barcelona l’any 2013 Miquel Guarro va guanyar el Concurs Lluís Santapau al millor xocolater de l’any.