El tancament dels gimnasos per mirar de frenar la segona onada de la pandèmia del coronavirus ha empès molts barcelonins a fer esport a l’aire lliure. Això ha provocat algunes aglomeracions, sobretot els caps de setmana, en espais molt concorreguts, com la carretera de les Aigües o al passeig marítim. El periodista i col·laborador de ‘reset’, Carles Garcia, ha recollit el testimoni d’alguns d’aquests esportistes, que han manifestat la seva preocupació pel risc de contagi i la manca de mesures de seguretat.

Els gestors dels espais esportius, de la seva banda, lamenten que se’ls hagi obligat a tancar per tercera vegada. Alfred Tabuenca, portaveu de Gestiona (Associació Catalana d’Entitats de Gestió d’Instal·lacions Esportives Públiques), ho qualifica de “mesura injusta i innecessària” perquè “els centres esportius són segurs i la incidència de contagis i de casos és molt petita”. Tabuenca, a més, lamenta que els espais exteriors estan “plens de persones que volen continuar fent esport” i demana a les administracions públiques “que ens vegin com a part de la solució i com un servei essencial“.

Classes virtuals

Una de les alternatives per evitar les aglomeracions als espais públics són les classes virtuals. Un exemple és el del CN Barcelona, que segueix atenent als seus socis perquè puguin continuar fent esport des de casa. Això ha obligat a alguns dels seus monitors ha “reconvertir el teu saló en un petit gimnàs“, tal com ha explicat un dels treballadors del club, Emmanuel Iulian.

Aquest monitor del CN Barcelona, per això, també assegura que viuen una situació “bastant desagradable”. Segons Iulian, el tancament de les instal·lacions esportives i la manca d’algunes eines els ha fet “replantejar exercicis i entrenaments“, la qual cosa fa que la feina sigui “cada cop més pesada”.