És fàcil confondre’l amb el “pepito” de llom, però, aquí del que parlem és del “paquito”, un entrepà de carn de xai que vol reivindicar, rejovenir i reactivar el consum d’aquesta varietat càrnica. La Ruta del Paquito torna un estiu més i ho farà fins al 6 de juliol a nou bars i restaurants de la ciutat: Insolent, Rooster & Bubbles, De Paula, Teleféric, Madre Taberna Moderna, Barna Brew Born, Contracorrent, Sal de Mar i Bodega Montferry.

La ruta a Barcelona se suma a la que en les mateixes dates s’estarà fent a vuit locals de Tremp (Lleida), una trentena de locals a Madrid, 20 a València i quatre a diverses localitats de Castella i Lleó. La iniciativa, promoguda per l’Organització Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i el Cabrú (INTEROVIC), vol reactivar el consum d’aquest tipus de carn. El “paquito” es pot fer amb carn de lletó, xai o cabrit, una carn molt tendra i gustosa.

El “paquito” del restaurant De Paula

Les mil i una versions del “paquito”

Les opcions d’entrepà que trobarem als restaurants participants de Barcelona van des de versions més tradicionals a més exòtiques. A la Bodega Montferry, per exemple, la carn s’acompanya de ceba, llima, coriandre i formatge tipus feta en un entrepà amb pa de xapata. I al restaurant De Paula la carn es pica per crear mini hamburgueses que s’acompanyen de confitura de vi i salsa de formatge curat. El Telefèric també participa en la Ruta del Paquito amb un entrepà de panet al vapor farcit amb maionesa de pruna i ametlles. I el SalMar presenta una proposta amb forma de taco mexicà.

El “paquito” de la Bodega Montferry