Amb una Rambla en plena explosió de turistes i terrasses plenes de gom a gom, a la part baixa, la coneguda com a rambla de Santa Mònica s’ha creat un oasi gastronòmic. El Tast a la Rambla es marca com a objectiu recuperar els 670.000 visitants que es van registrar en l’edició del 2019. L’aparador de la restauració barcelonina per excel·lència fa gala en aquesta mostra única a tot Europa. Us apropem algunes de les propostes que ens han cridat més l’atenció.

La proposta de la Fonda Amposta, bomba de melós de vedella

Comencem per la secció de tapes i platets del Tast a la Rambla i ens fixem en la proposta de la Fonda Amposta. Es tracta de dues bombes farcides de melós de vedella amb suc de rostit. Els més valents hi poden afegir un oli picant que acaba de donar més força al conjunt.

L’ex Bulli Eugeni de Diego ens mostra el bao que ens proposa el restaurant Tamae

Eugeni de Diego i Albert Raurich, dos ex Bulli i els responsables del nou restaurant Tamae, ens ofereixen un bao de costella de vedella amb chutney de mango. Aquesta proposta es troba dins de l’espai de cuina d’autor, on s’afegeixen noms propis com ara Carles Gaig, Paco Pérez o Carles Abellan.

La mandonguilla de mar i muntanya del restaurant La Pau

Arribem a la zona de la cuina tradicional. Aquí un dels que s’estrenen al Tast a la Rambla és el restaurant La Pau, que ens ofereix la seva mandonguilla de mar i muntanya amb un llit d’arròs del delta de l’Ebre. La Pau és un dels 14 locals del districte de Ciutat Vella que participen en el tast i els seus responsables van voler recollir el neguit d’alguns turistes de la Rambla. Trobaven a faltar propostes de cuina catalana i això és el que ofereix La Pau, que a més forma 75 joves en risc d’exclusió que acaben fent les pràctiques d’hostaleria al restaurant.

El con de croissant amb parfait de crispetes caramel·litzades de L’Atelier

La secció de pastisseria és el colofó dolç ideal per a aquest petit menú degustació que us oferim. Aquest con de croissant farcit de praliné d’ametlla i coronat per unes crispetes caramel·litzades és la proposta de L’Atelier. A banda de la botiga que tenen al carrer de Viladomat, també tenen una escola de pastisseria i els seus alumnes aprofiten aquest Tast a la Rambla per agafar experiència.

Ens deixem moltes propostes però aquesta mostra gastronòmica s’estarà a la Rambla fins al 6 de juny. Per 20 € podeu tastar una especialitat de cada un dels quatre espais del Tast a la Rambla i confeccionar el vostre menú degustació particular.