La parròquia otaku i amant de la música anime a Barcelona està d’enhorabona, perquè ben aviat obrirà al número 5 del carrer d’Eugeni d’Ors, a les Corts, Akihabar, el primer bar musical otaku a la nostra ciutat. Segons una informació avançada pel web gastronòmic Hule y Mantel que betevé ha pogut confirmar, es tracta d’un projecte que neix dels creadors de l’Atomic Pixel Party, que fa més de sis anys que organitzen la festa amb música d’anime més gran de Catalunya i Espanya. Els promotors de la iniciativa han organitzat una campanya de micromecenatge per recaptar fons que permetin que Akibahar sigui una realitat a l’abril.

Micromecenatge per crear la mascota de l’Akihabar

Amb 3.000 € diuen que en tenen prou per poder muntar el bar. Una xifra que després de 27 dies i 75 aportacions ja estan a punt d’aconseguir. Els promotors de la idea també volen crear una mascota oficial i quantifiquen en 4.500 € la quantitat necessària per “contractar algú que ens dibuixi una mascota”. Si aconsegueixen recaptar 7.000 € més es comprometen a habilitar una biblioteca “amb jocs de taula i de beure per gaudir quan vinguis”. També tenen la intenció de col·locar dues Arcade gratuïtes perquè pugui jugar-hi tothom, però, per a això necessiten 10.000 € extra. Una altra de les intencions és millorar el sistema de so i fer un estudi sonor, que té un pressuposto previst de 15.000 €.

L’ambient d’una taverna de Tòquio

Amb tot plegat prometen “un bar on sonin els teus ‘openings’ d’anime preferits i on et puguis prendre aquell licor que vas tastar a Tòquio i no trobes enlloc més i on puguis sopar uns onigiris mentre jugues amb els teus amics”. La campanya va començar el 27 de desembre i s’acabarà el 7 de febrer. Després faran les obres de reforma del local, situat a dos minuts de la parada de metro de les Corts, i la intenció és fer la inauguració a principis d’abril.

El local recrearà l’ambient que ja es viu a les Atomic Pixel Party, amb sis edicions a Barcelona, que barregen manga, anime, videojocs i música, també amb concerts i sessions de DJ. L’objectiu és transportar els clients a l’ambient que es respira als clubs de Tòquio i gaudeixin de la música de les seves sèries preferides amb begudes temàtiques i tapes japoneses.

Música, karaoke i actuacions relacionades amb la cultura anime

La barra estarà ambientada en les tavernes japoneses i hi haurà també una planta inferior ambientada en el barri d’Akihabara de Tòquio, on cada setmana hi haurà música, sessions de DJ, karaoke, actuacions i altres activitats relacionades amb la música i la cultura anime. A l’Akihabar es podran demanar begudes d’importació asiàtica com ara refrescos i licors japonesos o coreans i, pel que fa al menjar, hi haurà tapes i platets japonesos i locals amb opcions veganes i sense gluten.

Imatge del local on obrirà l’Akibahar

Totes aquelles persones que posin el seu granet de sorra en la campanya de micromecenatge rebran a canvi recompenses com ara marxandatge exclusiu o copes anticipades a preu reduït.