L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla de Barcelona ha presentat aquest dilluns la novena edició del Tast a la Rambla, que estrenarà una nova ubicació provisional a la plaça de Catalunya, a causa de les obres que s’hi fan. Tindrà lloc entre el 8 i l’11 de juny, i hi participaran 36 establiments, que oferiran degustacions a preus de fins a 5 euros per tapa. La cita —coneguda també com la Setmana de Gastronomia de Barcelona— disposarà de dos espais de “showcooking” que acolliran demostracions gratuïtes en viu de cuina de diferents territoris i tastos a càrrec d’alguns dels col·laboradors de la fira.

Canvi provisional d’ubicació per les obres de la Rambla

L’Ajuntament i l’organització han pactat un espai provisional, al rovell de l’ou de la ciutat per evitar les obres de la rambla de Santa Mònica. El regidor en funcions de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha destacat que “la plaça de Catalunya és, com la Rambla, un espai públic que la ciutadania ha de conquerir”.

Tot i el canvi d’ubicació, es manté l’essència de la fira, que té l’objectiu de fer baixar els barcelonins fins a tocar del passeig, motivats per la gastronomia. Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla ha assegurat que l’esdeveniment està “consolidat” després de nou anys i que enguany tornarà a “reivindicar la força del teixit de la restauració i la gastronomia de la zona”.

30 restaurants, sis pastisseries i set zones per menjar

L’epicentre del tast l’ocuparan 30 restaurants com Casa Xica, el Restaurant Telefèric, el restaurant de l’Hotel Soho House-Cecconi’s (d’Andrea Benedicti), Foodlone, Tapas 24, Bodega Amposta, Dos Pebrots, Taberna Kamikaze, Compartir Barcelona, Bar Alegria o Gaig Barcelona.

Melós amb suc i formatge del Cadí. Restaurant Carles Gaig

En el terreny de les pastisseries, hi haurà sis establiments, com Oriol Balaguer, Mervier Canal o la Pastisseria Escribà.

També hi haurà set zones amb taules altes per menjar i altres espais de degustació, així com productes gastronòmics del territori convidat, que enguany és Lanzarote.