El 23è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona ja està en marxa i inclou 92 noves varietats inèdites de roses que encara no s’han comercialitzat. Aquests exemplars es creen a partir d’encreuaments de varietats ja existents.

En l’edició d’enguany hi participen 30 jardiners de 12 països diferents: a més d’Espanya, han vingut obtentors d’Alemanya, Bèlgica, el Canadà, Dinamarca, els Estats Units, França, Itàlia, Nova Zelanda, els Països Baixos, Polònia i la República Sud-africana.

Fins diumenge, 14 de maig, es podran veure i olorar els exemplars al Parc de Cervantes, i també votar per la millor rosa ciutadana. Els resultats del concurs, segons el criteri d’un jurat internacional, se sabran al migdia, juntament amb la resta del palmarès. En categoria oficial, s’atorgaran 12 premis.

Més enllà del concurs, la jornada ve acompanyada de diferents tallers, visites guiades i un torn de preguntes amb els rosers. L’esdeveniment forma part d’un circuit internacional que cada any premia els millors i més creatius exemplars cultivats arreu del món.