ASCHWIN WILDEBOER, nedador dels 50 m esquena "Des d'un principi al començar aquests campionats ja podia notar que els 50 serien la meva prova, aquests campionats, i així ha sigut, he nedat bastant còmodament." JUANMI RANDO, nedador dels 50 m braça esquena "No he nedat gaire bé, jo crec que a la tarda si analitzem bé la prova, en podem treure unes centèsimes." JÈSSICA VALL, nedadora dels 50 m braça "Molt bé, l'objectiu era baixar la marca, venia amb 31,08, he baixat una miqueta, contenta però bé, l'objectiu era entrar a les semis." MARINA GARCÍA, nedadora dels 50 m braça "Estic bastant forta, amb bon estat de forma i ho he aprofitat al cent per cent, m'ha donat aquest lloc així que aquesta tarda tinc una altra oportunitat per fer-ho bé i millorar aquesta marca que he fet." MARC SÁNCHEZ, nedador dels 1.500 m lliures "Jo em pensava que podria anar una mica millor, però bé, ja des d'ahir després del relleu no em vaig trobar gaire còmode a l'aigua i em costava una mica."

Wildeboer ha deixat clar que els 50 metres esquena són la prova que més s’ha preparat i ha aconseguit la classificació per les semifinals amb el segon millor temps. També s’ha classificat Juanmi Rando amb el 16è millor temps i ho tindrà difícil per accedir a la final.

La barcelonina Marina García ha passat a les semifinals dels 50 metres braça i lluitarà per un lloc a la final. Qui no ho podrà fer és Jèssica Vall que ha quedat eliminada tot i fer el seu millor registre. En 1500, Marc Sànchez no podrà participar a la final en quedar cinquè en la seva sèrie.