Agressions múltiples, amb arma blanca inclosa, en un partit de Quarta Catalana disputat a Barcelona. El duel entre el Nacional de Barcelona i l’Atlanta-el Raval, del grup 15 de l’última categoria del futbol català, va acabar amb una batalla campal protagonitzada, segons l’Altanta-El Raval, per aficionats locals, del Nacional, i membres de l’equip, que van agredir jugadors i tècnics de l’Atlanta i, fins i tot, l’àrbitre del partit. Els fets els ha publicat el compte d’Instagram “Catalunyafutbol” i ha ampliat i detallat ‘El Periódico’. L’àrbitre del partit, que va rebre un cop de puny, va deixar escrit a l’acta les amenaces i insults que va rebre un dels assistents: “Et trencaré les cames, aniré al vestidor i et mataré. Em cago en els teus morts. Em cago en la teva mare”. El partit es va jugar al camp del Turó de la Peira, on disputa els enfrontaments el Nacional de Barcelona.

Denuncia als Mossos per una agressió amb navalla

La magnitud de les agressions, de les quals no hi ha imatges, va arribar al punt que un jugador de l’Atlanta-el Raval ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra per una agressió amb navalla. El jugador, segons relata en la denúncia, va poder protegir-se de la navallada amb la mà. El club visitant, l’Atlanta-el Raval, també denuncia una brutal puntada de peu contra un dels seus delegats, de 69 anys, que va haver de ser atès. L’Atlanta-el Raval va penjar unes imatges al seu compte d’Instagram per denunciar els fets, en què s’ensenya l’estat físic en què van quedar alguns dels seus futbolistes.

L’Atlanta-El Raval ha denunciat en un comunicat que el públic del Nacional va fer insults racistes contra alguns dels seus jugadors. A més a més, des del club visitant també han denunciat el llençament constant de “glaçons de gel i ampolles de vidre.”

L’origen de les agressions

El partit va ser calent, tal com demostra l’acta arbitral, que refelcteix les 13 targetes que l’àrbitre Xavier Sacristán va ensenyar. De fet, va haver-hi quatre expulsions al Nacional, equip local i qui segons fonts de l’Atlanta- El Raval va acabar originant la trifulca, protagonitzada per suplents i simpatitzants. Tot es va desencadenar als minuts finals, amb 1-2 al marcador favorable a l’Atlanta. Una falta feta per un jugador de l’Atlanta – El Raval va acabar amb invasió de camp de part dels suplents locals i aficionats. El jugador que va fer la falta va ser agredit brutalment a base de cops de puny i puntades de peu, juntament amb un company que el va anar a socórrer.

Fotografies de les agressions que va rebre un jugadro de l’Atlanta-El Raval

El Nacional de Barcelona demana disculpes

El Nacional de Barcelona ha emès un comunicat demanant disculpes pels fets que es van produir al Turó de la Peira. “El club vol demanar disculpes públicament i als jugadors de l’Atlanta – El Raval pels fets del darrer cap de setmana.” El club destaca que “els jugadors han intentat frenar els seus companys i han intentat que la integritat física de l’àrbitre no corrés perill.” El comunicat acaba dient que “el club prendrà les mesures disciplinàries oportunes per tal que aquests fets no tornin a passar.”