La Federació Catalana de Futbol ha confirmat a betevé els incidents violents que es van produir aquest cap de setmana en un partit entre el Nacional de Barcelona i l’Atlanta-Raval. Fonts federarives han confirmat que l’àrbitre del partit va ser agredit, i que s’ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra per lesions físiques. Aquest fet “puntual”, segons comenten des de l’òrgan federatiu, no deixa de ser un cas més que posa en alerta la FCF. De fet, fonts federatives han confirmat a betevé que ens els darrers mesos han notat un lleuger repunt d’incidents amb espectadors als camps de futbol de Catalunya. Per combatre aquests incidents, la Federació ha explicat que augmentarà la presència d’observadors federatius als camps de futbol. A més a més, la Federació Catalana de Futbol seguirà enfortint la seva comunicació i cooperació amb els Mossos d’Esquadra i la Direcció General d’Administració de Seguretat.

La FCF sol·licita seguiment policial al Nacional de Barcelona

Una de les mesures que ha pres la FCF és sol·licitar seguiment policial als quatre equips que el Nacional de Barcelona té a la Quarta Catalana, concretament al conjunt C, que juga al grup 15. A més a més, la Federació imposarà les multes econòmiques corresponents als infractors de la llei de l’esport. A hores d’ara, hi ha un procediment penal obert i el Comitè de Competició de la FCF i la Comissió d’Ètica estan recopilant tota la informació del cas per poder actuar.

Incidents amb presència de cossos policials

Segons ha pogut saber betevé, en l’última temporada disputada amb normalitat (2018/2019), és a dir, sense afectacions d’aforament per la pandèmia, la FCF va tenir constància d’uns 120 incidents que van requerir la presència de cossos policials d’un total de més de 200.000 partits disputats en una temporada. És a dir, segons font federatives, menys d’un 1 % dels seus partits van necessitar de l’actuació policial.