La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha anunciat que avançarà a les federacions esportives catalanes la quantitat de dos milions d’euros més per finançar les subvencions a aquestes entitats que no ha abonat encara el govern. Aquesta quantitat s’uneix als 3 M € que la Unió de Federacions ja ha finançat a les seves entitats membre a compte de la subvenció de la Generalitat.

Un total de 5 M €

La UFEC ha decidit avançar dos milions més a les federacions que encara no han rebut les subvencions que hauria d’haver abonat la Generalitat de Catalunya. Uns diners que s’afegiran als 3 M € que ja havia abonat la UFEC a les seves entitats a compte de la subvenció de la Generalitat de Catalunya.

El president de la UFEC, Gerard Esteva ha recordat que les entitats esportives sense ànim de lucre exigien que es resolgui l’actual situació que provoca tensions molt crítiques de tresoreria, com el sobrecost de pòlisses o la impossibilitat de pagar proveïdors. Segons el màxim dirigent de les federacions catalanes, hi ha federacions que no han pogut pagar les nòmines del personal. “A més, aquesta situació obliga a treballar sense planificació, renunciar a determinades activitats esportives amb l’agreujant que també provoca la renúncia dels esportistes a prendre part en competicions internacionals”, diu.

“Fets, no paraules. Facin el favor de pagar”, la campanya d’UFEC i UCEC

El 4 d’octubre la UFEC i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) es van unir en una roda de premsa sota el lema “Fets, no paraules. Facin el favor de pagar” per condemnar l’endarreriment dels pagaments i tràmits administratius de la Generalitat de Catalunya, que ascendeixen a més de 20 milions d’euros des de la temporada 2020-21.

La UFEC i la UCEC van demanar també en aquest acte que la Generalitat de Catalunya assumeixi el sobrecost de finançament derivat dels endarreriments de l’Administració juntament amb els interessos de demora, valorats en més d’1,5 milions d’euros. Des de la UFEC consideren que no només reivindiquen al govern el que creuen que és just, sinó que, a més, aporten solucions per salvar la greu situació en què es troben la majoria de les federacions per la falta de pagament per part de la Generalitat.