Condemna futbolista Iran Amir Nasr-Azadani

El futbolista de 26 anys Amir Nasr-Azadani ha estat condemnat a mort, segons el portal IranWire i tal com ha confirmat el sindicat FIFPRO, la Federació Internacional d’Associacions de Futbolistes Professionals. Nasr-Azadani, que va jugar a la Primera Divisió iraniana i actualment ho feia a la Tercera, ha estat considerat “enemic de Déu” i condemnat per haver donat suport a les protestes a favor dels drets de les dones i la llibertat a l’Iran.

Reacció tèbia del món del futbol

Davant d’una execució propera en el temps, com ja ha passat amb altres dos joves, Mohsen Shekari i Majid Resa Rahnavard, penjats en públic l’últim mes, el món del futbol ha reaccionat de manera molt tèbia, sense unió i sense la participació dels grans clubs o federacions. Tot en ple Mundial de futbol, en què els jugadors de la selecció de l’Iran van deixar de cantar l’himne el primer partit en protesta per la situació que es viu al seu país.

A banda de FIFPRO, només alguns jugadors han reaccionat de manera individual en contra la sentència i per la llibertat del futbolista iranià. Un d’ells és el jugador del Barça, Ronald Araujo; també han dit la seva futbolistes com Borja Iglesias, ex de l’Espanyol i actualment al Betis; Marc Bartra, ex del Barça i actualment jugant a Turquia o Cesc Fàbregas, també exblaugrana i ara a la Segona Divisió italiana. També altres jugadors com Godín, Falcao o el migcampista del Girona Ramon Terrats.

Tot i això, cap jugador de màxim nivell o dels grans clubs encara s’hi ha pronunciat. Tampoc cap federació estatal ni regional. Si que alguns clubs s’hi han pronunciat, com l’Osasuna o el Tenerife. De la Tercera i Segona Federació, per exemple, el Sant Andreu, l’Hospitalet o l’Olot sí que han volgut dir-hi la seva.