Vitor Roque
Foto: FC Barcelona

Vitor Roque ja ha passat el seu primer dia com a jugador del Barça. De l’aeroport a Montjuïc, després a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i per acabar a les oficines del Camp Nou. A hores d’ara, una de les incògnites és saber quin dorsal lluirà el davanter brasiler.

Vitor Roque ha d’escollir entre sis dorsals

A la Lliga espanyola els jugadors del primer equip poden dur dorsals de l’1 al 25, i ara mateix al Barça hi ha sis números lliures entre aquests. Per tant, Vitor Roque haurà d’escollir entre aquests sis dorsals que ara no porta cap jugador. Són el 10, el 12, el 16, el 19, el 24 i el 25.

Tigrinho, a l’Athletico Paranaense, va dur tres dorsals: el 27, el 39 i el 9. D’aquests, com a jugador del primer equip, només podria lluir el 9, però ara mateix el té Robert Lewandowski i seguirà sent del polonès. Els altres dos, per normativa de la Lliga, no els podrà portar el brasiler. Per tant, haurà d’escollir un dels sis dorsals que no tenen propietari dins el vestidor blaugrana.

El 10 el portava fins aquesta temporada Ansu Fati, però des que va marxar cedit al Brighton aquest estiu ha quedat desert. Es fa difícil de pensar que Vitor Roque de 18 anys agafi un dorsal amb tant de pes a Can Barça. El 10 durant molts anys va ser propietat de Leo Messi.

El número més probable

El 12 acostuma a ser un dorsal que llueixen defenses i el 25, habitualment, és per als tercers porters. Dels tres números que queden, el 16, el 19 i el 24, fa uns mesos que Vitor Roque en una entrevista va dir que es veia lluint el 19. A més, aquest dimecres des del club li van fer una fotografia al vestidor i estava al costat de la taquilla de Marcos Alonso, que porta el 17, per tant, tot fa pensar que el dorsal del brasiler podria ser el 19.

FC Barcelona
FC Barcelona

Un dorsal que va dur Franck Kessie i que fa uns quants anys també va lluir a l‘esquena Leo Messi. Tot plegat es resoldrà aquest dimecres en la presentació oficial de Vitor Roque com a nou jugador del Barça.