La Guine podria seguir a Tercera RFEF la temporada vinent. De fet, podria ser que cap club de Tercera baixés a Primera Catalana. Això és degut que alguns clubs estatals han impugnat el descens per la causa que va iniciar l’associació Proliga quan va recórrer les bases de la competició davant el Comitè Superior de Justícia perquè creuen que són contràries al Reglament General de la RFEF.

Impugnació de les bases de la competició

L’associació Proliga va ser la primera que va recórrer les bases de la competició davant el CSD i el jutjat ho ha admès a tràmit. De fet, a principis de juny el jutge hauria de dictar sentència. A poc a poc, més clubs s’han anat unint a Proliga en la reclamació. Si aquesta és favorable, cap club de Tercera baixaria a Primera Catalana.

Què reclamen els clubs?

Els clubs es consideren perjudicats per la reducció dels grups de Tercera a només 16 equips, un fet que creuen que és contrari a l’article 195 del Reglament General. El que sí que preveu aquest Reglament General és que els grups de Tercera RFEF puguin ser, fins i tot, de 21 o de 22 equips. Així doncs, si el jutge els dona la raó amb mesures cautelars, cap equip baixaria a Primera Catalana. Ni els que han quedat en posicions de descens, com el Guineueta, ni els que poden acabar arrossegats pels descensos no compensats de Segona RFEF, com podria ser el cas de la UE Sants.

No afectaria els equips que han pujat a Tercera RFEF

En cap cas els equips que han assolit l’ascens a Tercera RFEF per mèrits propis, com és el cas del Muntanyesa, han de témer pel futur. El que no queda clar és què passarà segons els equips catalans que baixin. Si hi ha un màxim de 22 equips, caldria fer números tot esperant veure quants equips acaben baixant de Segona RFEF i si Olot o Girona B pugen de categoria.