Espanya Canadà, quarts final Mundial Doha 2024
Foto: @rfen_oficial

La selecció espanyola femenina de waterpolo s’ha classificat per a les semifinals del Mundial que es disputa a Doha. Les jugadores entrenades per Miki Oca han guanyat amb solvència el Canadà per 12 a 9 i jugaran per les medalles aquest dimecres. El rival serà el més complicat que pot haver-hi en el món del waterpolo, els Estats Units, campiones del món en set ocasions, totes en les últimes onze edicions. Les nord-americanes han superat Austràlia per 10 a 9, tot i que s’han relaxat perquè havien arribat a guanyar 10 a 4.

Espanya, molt superior

Espanya ha estat molt superior al Canadà en els dos primers quarts el partit, quan l’enfrontament ha quedat gairebé sentenciat. El primer parcial, de 3 a 1, i el segon, 4 a 1, ha permès que les de Miki Oca arribessin als descans amb un clar 7 a 2 gràcies a l’encert de les waterpolistes.

Al tercer període, les canadenques han capgirat la dinàmica i s’han imposat per 1 a 3. El 9 a 5 no feia perillar la classificació, però les espanyoles tampoc no volien confiar-se. De fet, el 9 a 6 ha posat un cert punt d’emoció fins que Judit Forca ha fet el 10 a 6, que l’ha convertit en la millor jugadora de l’enfrontament amb un total de cinc gols. A partir d’allà, el Canadà ha intentat apropar-se, sense èxit, fins el 12 a 9 final.

La classificació per als jocs, aconseguida

L’equip de Miki Oca, que ja tenia la plaça per als Jocs Olímpics assegurada abans de la disputa de l’Europeu, intentarà treure’s l’espineta de la derrota a la final del campionat d’Europa contra la selecció dels Països Baixos. El conjunt espanyol ha tornat a una cita mundialista amb la intenció de repetir l’èxit aconseguit l’any 2013 quan, a Barcelona, van proclamar-se campiones del món.