Per al Barça de bàsquet, el 2017 és un any per oblidar. El final de la temporada 2016-17 va servir per confirmar la caiguda més important de la secció en les darreres 12 temporades. Els de Georgios Bartzokas van perdre en semifinals de la Copa del Rei, no es van classificar per a la Final Four de l’Eurolliga i van caure en la primera ronda del play-off per al títol de Lliga. Bartzokas va marxar i va arribar Sito Alonso, acompanyat d’una renovació de la plantilla. L’inici de l’època Alonso ha començat força irregular però el projecte encara té molt camí per recórrer.

En futbol sala, el projecte d’Andreu Plaza va creixent de mica en mica. Va tancar la temporada arribant a la final del play-off de Lliga, cosa que va fer que el Barça es classifiqués per a la Champions Futsal Cup després de dos temporades sense jugar-la. Però la festa no va poder ser total, perquè els blaugrana van perdre el títol de Lliga en el cinquè i definitiu partit contra el Movistar Inter a Torrejón. Aquesta temporada els d’Andreu Plaza s’han classificat per a la Final Four de la Champions i lluiten pel lideratge a la Lliga amb l’Inter.

En handbol, el Barça segueix sent imparable en les competicions nacionals. Va tancar els primers sis mesos del 2017 aconseguint la Lliga ASOBAL i la Copa del Rei. A la Champions va caure en semifinals contra el campió actual, el Vardar. L’inici de la temporada següent, la 2017-18, va començar bé: van aconseguir la Super Globe i la Supercopa d’Espanya. L’equip segueix fort a l’ASOBAL com sempre, però va veure trencada la ratxa de partits guanyats, que es va quedar en 133, després d’un empat contra el Guadalajara. Els de Xavi Pascual havien guanyat tots els partits de l’ASOBAL des del 18 de maig del 2013. Abans de tancar l’any s’han endut la Copa ASOBAL.

La secció d’hoquei patins va començar el 2017 amb el títol de la Copa del Rei, que es va disputar a Alcobendas. El 24 de març Ricard Muñoz va comunicar que deixaria de ser l’entrenador al final de la temporada. Però encara tenia dos objectius: aconseguir la Copa d’Europa i la Lliga. El primer no el va poder assolir, perquè van caure en semifinals de la Final Four contra l’Oliverense amb un gol d’or. Però el títol nacional va anar a parar a les vitrines del museu blaugrana. El club havia de buscar el substitut i no va anar gaire lluny a buscar-lo. El fins a aquell moment segon de Muñoz, Edu Castro, va ser l’encarregat d’agafar les regnes de l’equip d’hoquei patins. De moment, un títol a la butxaca, la Supercopa d’Espanya; a la Lliga, lluita constant amb el Liceo; i a Europa, líders de grup.