La remuntada del Barça de bàsquet davant l’Unics Kazan entra a la història de l’Eurolliga. Els blaugrana perdien per 57 a 77 al primer minut del darrer quart del matx i van aconseguir forçar la pròrroga.

El Barça no va aparèixer fins al darrer quart

El primer quart va ser igualat i va acabar amb l’avantatge visitant de només un punt, 27 a 28. Al segon quart els russos van prémer l’accelerador i van tornar a guanyar-lo, aquesta vegada gràcies a la gran defensa realitzada (10-18) i 37 a 46 al descans. En el tercer període el Barça va doblar l’anotació però no van poder aturar l’allau ofensiva de l’Unics (20-28) i 57 a 74 al marcador. El Barça entrava en el quart quart amb un desavantatge massa gran que va incrementar-se fins els 20 punts quan només restaven nou minuts per al final (57-77).

Canaan encén el Palau i Mirotic atia el foc

Al Palau ningú donava un duro per la victòria blaugrana, però Isaiah Canaan va fer el gest de fer callar el Palau quan va transformar un triple i el públic i l’equip van fer pinya per remuntar. Cosa que van aconseguir a còpia d’encert en els tirs des de totes les posicions. A 15 segons per al final, Nikola Mirotic va transformar tres tirs lliures seguits que van empatar el matx a 94. El montenegrí va acabar amb 28 punts anotats.

111-109, 220 punts d’espectacle

El Barça no va posar-se al davant al marcador fins al primer minut de la pròrroga (96-94), quan Kuric va anotar dos tirs lliures. Els cinc minuts extra van ser un teva meva d’anotacions, que va acabar sortint car per al FC Barcelona amb un parcial de 17 a 15 i un resultat final espectacular, 111-109, un partit de 220 punts. La victòria permet els barcelonistes liderar l’Eurolliga amb 15 victòries i només dues derrotes. La millor marca del Barça en el nou format d’Eurolliga. Encara té més mèrit que el Barcelona ho hagi aconseguit amb les baixes de Calathes, Higgins, Abrines, Hayes i Martínez per culpa de les lesions de la pandèmia.

L’arsenal ofensiu dels russos

L’Unics Kazan va arribar al Palau Blaugrana com a quart classificat de l’Eurolliga amb 10 partits guanyats i va demostrar perquè està tan ben situat en la millor competició de clubs d’Europa. Tenen un arsenal ofensiu espatarrant que va fer de les seves davant un Barça que continua amb moltes baixes per lesió i per la covid. L’exblaugrana Mario Hezonja va fer 18 punts; Lorenzo Brown, 27; John Brown, 21 i Isaiah Canaan, 20.